PRIZNANJE ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I USTANOVAMA: Svetosavska povelja i zahvalnice Topličkog upravnog okruga

D. Z.

27. 01. 2021. u 16:49

NA TRADICIONALNOJ Svetosavskoj akademiji koju je uz poštovanje svih epidemioloških mera organizovao Toplički upravni okrug i načelnik Zlatan Miljković dodeljene su Svetosavska povelja i Svetosavske zahvalnice, koje su ove godine pripale najzaslužnijim zdravstvenim radnicima.

ПРИЗНАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА И УСТАНОВАМА: Светосавска повеља и захвалнице Топличког управног округа

Foto: D. Zečević

Svečanoj akademiji su  prisustvovali predstavnici crkve, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, predsednik Skupštine Dejan Lazić, predstavnici vojske i policije i opština Kuršumlije, Blaca i Žitorađe, direktori javnih preduzeća i građani, a Svetosavske povelje i Svetosavske zahvalnice su ove godine pripale najzaslužnijim zdravstvenim radnicima, u prokupačkom Kovid odeljenju i prijemno-trijažnim ambulantama Domova zdravlja u Kuršumliji, Blacu, Žitorađi i Prokuplju. Prema rečima načelnika Miljkovića zaposleni u ovim ustanovama su se  svakodnevno, dajući i poslednji atom snage, borili da izleče i spasu obolele od opakog korona virusa.

- Svetosavska povelja, značajno i prestižno priznanje pripalo je prokupačkom kovid odeljenju zbog profesionalnih i ljudskih napora iskazanih u borbi protiv pandemije Kovid -19, koja još uvek traje. Borba svih zaposlenih u Kovid odeljenju započela je 22. marta prošle godine. Od tada su svi zdravstveni radnici, ali i nemedicinsko osoblje bili maksimalno angažovani u zbrinjavanju obolelih građana-rekao je načelnik Miljković i dodao da je u Kovid odeljenju prokupačke bolnice  sada  lečeno blizu 1000 pacijenata, dok je kroz prijemno-trijažne ambulante pregledano i testirano 6300 građana. Pored Svetosavske povelje, Toplički upravni okrug dodeljuje i zahvalnice, koje su ovaj put pripale Kovid ambulantama Domova zdravlja u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024