PUT SVETOSAVLJA JE JEDINI PUT U BUDUĆNOST: Obeležavanje Svetog Save na Kosmetu, mališani dobili paketiće (FOTO)

D. Zečević

27. 01. 2021. u 16:43

POVODOM Savindana, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju boravili su na severu Kosmeta gde su u osnovcima ali i mališanima u vrtićima uručili poklon paketiće.

ПУТ СВЕТОСАВЉА ЈЕ ЈЕДИНИ ПУТ У БУДУЋНОСТ: Обележавање Светог Саве на Космету, малишани добили пакетиће (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata Jelena Stojković i pomoćnik sektora za finansijske poslove Ivan Vujić obeležili su praznik svetog Save u istoimenoj školi u Kosovskoj Mitrovici gde su sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem učenicima ove  škole uručili prigodne poklon paketiće.

PAKETIĆI

Predstavnici Kancelarije za KiM  uručili su povodom Savindana i poklon paketiće mališanima Predškolske ustanove “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici, dok je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić sa  načelnikom kosovsko mitrovačkog okruga Slavkom Simićem i predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem podelila svetosavske paketiće učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Sočanici, OŠ „Stana Bačanin“ u Lešku i „Leposavić“ u Leposaviću.

- Posebno je zadovoljstvo biti ovde danas i zajedno održavati prosvetiteljsku tradiciju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa posebnom pažnjom ulaže i obraća pažnju na obrazovanje i nastavićemo da ulažemo jer nam je veliki cilj da deca na Kosovu i Metohiji imaju kvalitetno i savremeno obrazoovanje. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je tu da prepozna sve potrebe naših đaka i profesora. Bićemo tu i dalje i nastavićemo da ulađemo u obrazovanje u svakom smislu kako kroz opremanje, tako i kroz infrastrukturne prjekte, održavanje postojećih i izgradnju novih školskih objekata - rekla je Stojković, dok je direktor ove škole Milorad Jovanović rekao da je ove godine školska slava obeležena skromnije zbog epidemioloških mera koje su na slazi i preporuka Kriznog štaba, resornog ministarstva i Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica koje sve škole na Kosovu i Metohiji, kako je rekao striktno poštuju.

Iako je pandemija promenila mnogo toga u obrazovanju, predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić rekao je da  je ona prolazna ali da je svetosavski put ono što je večno i što će trajati.

- On nas upozorava da ostanemo na tom putu, da gradimo, budemo složni i jedinstveni, da trajemo i u eri digitalizacije stvaramo bolje uslove za našu decu- rekao je Spirić pozdravivši predstavnike Kancelarije za KiM koji su kako je istako prepoznali i pomogli kroz svoje sektore i opremili školu, zahvalivši se i prosvetnim randicima koji su u pandemijskim uslovima uspešno realizovali nastavu i sačuvali zdravlje mališana i kolektiva.

POMOĆ DRŽAVE SRBIJE

- Uz pomoć naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića pobedićemo sve probleme, sve izazove, sačuvaćemo naš obrazovni sistem, sačuvaćemo svaku srpsku instituciju na Kosovu i Metohiji - poručio je povodom školske slave Svetog Save Slavko Simić, načelnik kosovskomitrovačkog okruga dok je predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić rekao je da lokalna samouprava uz pomoć države Srbije čini sve kako bi se stvorili što bolji uslovi u obrazovnim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!