DO ORANICE SAMO JEDNIM KLIKOM: Zakazane licitacije za davanje u zakup državnog zemljišta u Kikindi

R: Šegrt

22. 01. 2021. u 08:12

JAVNE licitacije za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup u ataru Kikinde ove godine biće održane elektronski.

ДО ОРАНИЦЕ САМО ЈЕДНИМ КЛИКОМ: Заказане лицитације за давање у закуп државног земљишта у Кикинди

Arhiva

Tako se prvi put zainteresovani zakupci neće međusobno nadmetati neposredno, već sistemom zatvorenih ponuda. U zakup će biti ponuđeno 5.439 hektara, u svih deset katastarskih opština, odnosno na području grada i devet sela. Rok za prijavljivanje traje do 3. februara, a kompletan proces prijave obavljaće se preko veb-aplikacije koja se nalazi na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Otvaranje pristiglih ponuda predviđeno je 12. februara. Zemlja će biti izdata u zakup ponuđaču, poljoprivrednom proizvođaču ili domaćem pravnom licu koje bude dalo najbolju ponudu, odnosno najvišu cenu za određenu parcelu. Početna cena za oranice prve klase je 252,2 evra, odnosno 29.663 dinara po hektaru. Za svaku sledeću klasu, cena se umanjuje 10 odsto u odnosu na prethodnu.

- Na godinu dana biće izdato oko 2.200 hektara najkvalitetnijeg zemljišta koje je još 2017. dato u zakup kompaniji "Tenis", jer još uvek nije poznato kad će ova nemačka firma realizovati najavljenu investiciju. Ostale parcele, a najviše ih je u ataru Mokrina i Iđoša, biće izdate na 15 godina - objasnio je Ljuban Sredić, član Gradskog veća Kikinde.

Kao i ranijih godina, na licitaciji mogu da učestvuju potencijalni zakupci koji dostave uverenje o vlasništvu najmanje pet hektara poljoprivrednog zemljišta i ukoliko za svako nadmetanje uplate tačno određen depozit.

PRIJAVLjIVANjE

SVA potrebna dokumentacija za prijavljivanje učešća na licitaciji nalazi se na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Da bi potencijalni zakupci pristupili sajtu, moraju prethodno da znaju da kreiraju nalog, unesu lične podatke i broj gazdinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti