VAKCINISAN I GRADONAČELNIK: Nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika u Leskovcu

I. Mitić

14. 01. 2021. u 15:11

U LESKOVAČKOM Domu zdravlja danas je nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika koja je započeta u ovdašnjoj Opštoj bolnici, a vakcinu protiv virusa korona primio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

ВАКЦИНИСАН И ГРАДОНАЧЕЛНИК: Настављена имунизација здравствених радника у Лесковцу

Foto: GU Leskovac

Kako je naglašeno, on je ovu odluku doneo kako bi pružio podršku i bio primer svim građanima da treba da se vakcinišu.      

U Opštoj bolnici već su vakcinisana 182 zaposlena, a za danas je planirana imunizacija 153 prijavljenih zdravstvenih radnika. Direktor leskovačke Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević je rekao da se u svim zdravstvenim ustanovama završavaju spiskovi onih koji žele da prime vakcinu, a njihova imunizacija bi trebalo da bude izvršena između 18. i 24. januara.

- Veliko je interesovanje za sve tri vakcine. Lekari i drugi zaposleni će potpisati saglasnost za onaj tip vakcine koji su odabrali. Ova procedura je otežana, jer je veliki broj radnika angažovan u kovid sistemima, a o konačnom broju onih koji su odlučili da prime vakcinu i koji tip vakcine javnost ćemo obavestiti kada spiskovi budu finalizovani – istakao je dr Dimitrijević.

U toku je i posebna obuka osoblja za čuvanje i davanje sve tri vrste vakcina i ona će biti završena već sutra. Leskovac će imati više punktova za vakcinaciju stanovništva. Naglašeno je da je od presudne važnosti da se što veći broj ljudi vakciniše, jer jedino masovna imunizacija može sprečiti dalje širenje virusa.

U leskovačkoj kovid bolnici trenutno je na lečenju 113 osoba. U poslednja 24 časa primljeno je sedam, a otpušteno 11 pacijenata. Na respiratoru je šest osoba, od kojih su četiri intubirane. Terapiju kiseonikom prima 65 osoba, a smrtnih ishoda, u pomenutom periodu, nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!