SPOMENIK NA VODICAMA NA PROLEĆE: U Subotici održan parastos Nikoli Tesli

J. L.

05. 01. 2021. u 14:46

U organizaciji Udruženja Ličana „Lika" u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici danas je održan parastos Nikoli Tesli, koji se upokojio 7. januara 1943. godine.

СПОМЕНИК НА ВОДИЦАМА НА ПРОЛЕЋЕ: У Суботици одржан парастос Николи Тесли

Foto: J. L.

Subotičko udruženje koje okuplja Tesline zemljake, već godinama neguje uspomenu na našeg najvećeg naučnika.

- To je simboličan način na koji možemo da se zahvalimo čoveku kojeg ceni ceo svet i koji je zadužio svoj rod. Uz pomen na dan smrti, Udruženje već osam godina, u julu na Vodicama, organizuje i Dane Nikole Tesle povodom njegovog rođenja. -Prošle godine smo radili minijaturno, koliko su uslovi dozvoljavali, a svake godine se okupi više od hiljadu učesnika iz oblasti sporta, kulture, rukotvorina, bude i inovatora, a svaka manifestacija ima humanitarni karakter – ističe Miloš Borjan, predsednik Udruženja Ličana „Lika“ Subotica. - Na proleće Tesla bi trebalo da dobije i svoju bistu na Vodicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani