MEHANCIZACIJA ZA DEST PORODICA: Donacija u sklopu projekta "Zasad za zajednicu Lučani"

V. Ilić

28. 12. 2020. u 15:22

ZAHVALjUJUĆI projektu "Zasad za zajednicu Lučani", koji su po treći put zajednički finansirali - Opština Zolikon iz Ciriha, uz podršku zavičajca Nebojše Račića iz lučanskog sela Turice i Opštine Lučani, deset porodica sa teritorije ove opštine dobilo je novu poljoprivrednu mehanizaciju, koja će olakšati i ubrzati njihov rad na obradi zemlje.

МЕХАНЦИЗАЦИЈА ЗА ДЕСТ ПОРОДИЦА: Донација у склопу пројекта Засад за заједницу Лучани

Foto: Radio D

Dragačevci su dobili motokultivator, kosačice, plastenik, tarupe i drugu poljoprivrednu opremu, a svim porodicama obezbeđena je obuka i savetodavna podrška u gajenju voća.

Cilj realizovanih projekata bio je da porodice iz ruralnih predela opštine Lučani osnaži da stvore svoj nezavisan izvor prihoda i time ih ekonomski podrži i olakša život na selu. Inače, kroz ova tri zajednička projekta pomognuto je ukupno 25 porodica iz Guče, Dljina, Viče, Živice, Kotraže, Krstaca, Gornje Kravarice, Goračića, Gornjeg i Donjeg Dubca, i drugih sela, koje su dobile i sadnice za podizanje zasada maline, jagode i borovnice. Najuspešnije od ovih porodica kroz prethodne projekte dobile su zaštitne mreže, sisteme i pumpe za navodnjavanje...

Projekat "Zasad za zajednicu Lučani" finansirale su opština Zolikon iz Ciriha i Opština Lučani, a implementatori su IDC i Opština Lučani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)