EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU: Jenjava broj prvih pregleda

V. I.

14. 12. 2020. u 15:53

NA kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata (presek od ponedeljka u podne) preminula su još dva pacijenta, oba iz Čačka, starosne dobi 67 i 69 godina.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Јењава број првих прегледа

Foto: V. Ilić

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada su preminule 124 osobe, od kojih su 85 iz Čačka.


Na kovid odeljenjima čačanske bolnice hospitalizovano je 209 pacijenta, pet više nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata primljeno je 17 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Bilo je sedam otpusta na kućno lečenje, jedan prevod u Plavu halu i dva transporta u bolnicu u Ivanjici.

U respiratornom centru smešteno je 20 najtežih bolesnika. Šestoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice evidentirano je 214 pregleda, od čega 120 prvih, dok je prethodnog dana bilo 140 prvih pregleda.

-Danas planiramo da bude nešto otpusta i prevoda u Plavu halu. Pokušavamo da izjednačimo prijem i otpust pacijenata. Ponovo apelujem na sve sugrađane da se najpre jave u kovid ambulante primarne zaštite kako bi se smanjio pritisak na bolnicu. 120 prvih pregleda u bolničkoj ambulanti je ogroman pritisak na zdravstveno osoblje. Postavlja se zaista pitanje ima li kraja svemu ovome. Toliki broj novih slučajeva govori o tome da je epidemija doživela eksploziju – kazao je direktor Opšte bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati