BIĆE ŠABAC KAO APOTEKA: Novi gradonačelnik dr Aleksandar Pajić u vikend poseti radnicima JKP "Stari grad"

A. DELIĆ

08. 12. 2020. u 08:25

TOKOM minulog vikenda, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je posetio radnike JKP "Stari grad" koji su angažovani na pranju i dezinfekciji ulica, te naglasio značaj ovih aktivnosti, naročito u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

БИЋЕ ШАБАЦ КАО АПОТЕКА: Нови градоначелник др Александар Пајић у викенд посети радницима ЈКП Стари град

Gradonačelnik Šapca sa komunalcima

- Maksimalno se trudimo da grad bude čist, a epidemiološke mere koje su obavezne Uredbom Vlade Srbije smo, čak, i pojačali, pa šabačke saobraćajnice čistimo i dezinfikujemo dvaput dnevno - naglasio je dr Pajić.

Kaže i to da je nova šabačka vlast, naročito posle smene rukovodstva preduzeća "Stari grad", uočila mnogo problema među komunalcima, pa je prioritet bila bolja organizacija.

- Izašli smo u susret zahtevima radnika i odobrili isplatu solidarne pomoći, pa sada očekujemo da svoj posao rade na najbolji mogući način. U međuvremenu, "Stari grad" je sa kolegama iz Sremske Mitrovice osmislio zajednički projekat i aplicirao za sredstva Evropske unije od kojih bi trebalo da bude nabavljena nova oprema, prvenstveno mašine i kamioni za iznošenje smeća - kaže prvi čovek Šapca.

Tokom razgovora sa v. d. direktora Nikolom Begovićem i rukovodstvom preduzeća, saznalo se da je konačno rešen i problem svojevrsnog zagušenja kod Transfer-stanice na regionalnoj deponiji u Sremskoj Mitrovici. Smećari iz Šapca su, tako, i po dva sata čekali na istovar, a sada je to vreme smanjeno na samo desetak minuta, pa je postojeća mehanizacija znatno efikasnija.

Inače, pomenuti JKP ima 320 zaposlenih, od kojih je trećina angažovana na iznošenju smeća i održavanju javne higijene, pa novo gradsko rukovodstvo apeluje na Šapčane da - do nove organizacije ovih poslova, jer nasleđena očigledno ne daje rezultate - i sami doprinesu komunalnoj higijeni. A, najbolji način za to je odlaganje smeća samo na mesta koja su za to predviđena.

Istovremeno, ovdašnji ljudi su pozvani da se JKP "Stari grad" obrate i ako u nekom od kanistera nedostaje dezinfekciono sredstvo, neophodno tokom pandemije.

VOŽNjA

TOKOM posete komunalcima, dr Aleksandar Pajić je - posle neposrednog razgovora sa zaposlenima - seo i u jedan od kamiona.

- Ovo je prvi gradonačelnik koji se vozio sa nama u cisterni - rekao je Nenad Stanković, i dodao da su uslovi rada sada dobri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede