POZITIVNO 48 PACIJENATA: Od petka do ponedeljka 241 pregled u negotinskoj kovid ambulanti

S.M.J.

01. 12. 2020. u 13:48

NA osnovu najnovijih rezultata antigenskih testiranja u ovdašnjem Zdravstvenom centru zabeleženo je 48 novih slučajeva kovida-19.

ПОЗИТИВНО 48 ПАЦИЈЕНАТА: Од петка до понедељка 241 преглед у неготинској ковид амбуланти

Foto: EPA

Od 81 antigen testa skoro 60 odsto je pozitivnih – 48. Pozitivan rezultat zabeležen je kod 31 osobe ženskog pola do 77 godina starosti, među kojima su tri devojčice školskog uzrasta od 7, 10 i 16 godina, kao i kod 17 muškaraca od 20 do 70 godina starosti.

U negotinskoj kovid ambulanti raste broj pregleda pa je samo tokom jučerašnjeg dana pregledano njih 91, od kojih se 70 javilo prvi put, a 21 su kontrolni pregledi.

Od petka do ponedeljka, lekari i medicinski tehničari su u kovid ambulanti pregledali ukupno 241. pacijenta. Njih 18 je hospitalizovano na Grudnom odeljenju negotinske bolnice, dok je pet upućeno na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Niš.

Od početka epidemije virusa korona ovo je i najveći broj zaraženih u jednom danu na teritoriji opštine Negotin, na kojoj trenutno ima ukupno 260 aktivno pozitivnih osoba na prisustvo virusa korona.

-Epidemiološka situacija je loša. Apelujemo na sve naše sugrađane da se pridržavaju mera, da izbegavaju sva potencijalna okupljanja, da budu disciplinovaniji, da nose maske jer njima štitimo i sebe od drugih i druge od nas- kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri