OD DANAS Nove mere u gradskom prevozu i u Novom Sadu

Tanjug

24. 11. 2020. u 10:56

ОД ДАНАС Нове мере у градском превозу и у Новом Саду

Foto: N. Karlić

OD danas u Novom Sadu važe nove mere, koje je usvojio Gradski štab za vanredne situacije, a odnose se na gradski prevoz, rad ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture.

GSP "Novi Sad" prevoz će organizovati tako da popunjenost mesta za stajanje u autobusu ne bude veća od 50 odsto.

-Putnici su, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, u obavezi da dok čekaju da uđu u autobus obezbede distancu od najmanje 2 metra od ulaza/izlaza u vozilo - propisano je novom naredbom koja je juče usvojena.

GSP je u obavezi da utvrdi red vožnje uz pojačan broj polazaka u saobraćajnim špicevima i redukovan broj polazaka van saobraćajnih špiceva.

Nove mere propisuju i da prodavnice u Novom Sadu u narednom periodu rade do 21 čas, dok će tržni centri, ugostiteljski objekti, kao i pozorišta i bioskopi svoja vrata zatvoriti do 18 časova.

Svečanosti, sportske i druge manifestacije su zabranjene.

Zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na javnim zatvorenim i otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od minimum metar i po između ljudi.

U trgovinskim, ugostiteljskim i drugim javnim zatvorenim objektima dozvoljeno je prisustvo jedne osobe na svaka četiri kvadratna metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)