INTERNO ODELJENJE PRELAZI U KOVID SISTEM: U Novom Pazaru raste broj hospitalizovanih, dvoje umrlo

V.N.

17. 11. 2020. u 10:29

U NOVOPAZARSKOJ Opštoj bolnici u poslednja 24 sata preminule su dve osobe, iz Novog Pazara i Raške, od posledica izazvanih korona virusom, saopštio je Štab za vanredne situacije.

ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ ПРЕЛАЗИ У КОВИД СИСТЕМ: У Новом Пазару расте број хоспитализованих, двоје умрло

Foro: V.N.

Od poslednjeg preseka na bolničko lečenje primljeno je osam pacijenata, od kojih je šestoro iz Raške, a jedna osoba je transportovana u tercijarnu zdravstvenu ustanovu. Jedan pacijent je na respiratoru, a dva primaju kiseonik.

U kovid ambulanti pregledane su 84 osobe, od kojih se njih 51 prvi put javilo lekaru sa simptomima sličnih onim koje izaziva korona virus.

Kako prethodnih dana raste broj hospitalizovanih pacijenata, a trenutno je na Infektivnom odeljenju zbrinuto 35 osoba od kojih je više od polovine iz Raške, rukovodstvo Opšte bolnice odlučilo je da Interno odeljenje prebaci u kovid sistem.

- Na Internom odeljenju će biti veća respiratorna jedinica i gde će se svi kapaciteti obezbediti za kovid pacijente. Pacijenti i lekari sa tog odeljenja će preći u zgradu starog Grudnog, a pulmolozi i ostali zdravstveni radnici formiraće tim i raditi na Internom gde će primati pacijente – poručuje vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Upravnik te zdravstvene ustanove Alan Kurpejović kaže da je prelazak Internog u kovid sistem “blagovremena relaksacija” jer se u narednih nekoliko dana očekuje povećanje broja pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!