ZA NEDELJU DANA UTROSTRUČEN BROJ Nagli skok zaraženih virusom korona u Subotici

J.L.

16. 11. 2020. u 14:30

PO podacima Zavoda za javno zdravlje u Subotici na teritoriji grada trenutno je 169 aktivnih slučajeva zaraze virusom kovid 19.

ЗА НЕДЕЉУ ДАНА УТРОСТРУЧЕН БРОЈ Нагли скок заражених вирусом корона у Суботици

Foto: J. Lemajić

Koliko je situacija ozbiljna najbolje oslikava podatak da je pre samo sedam dana bilo 52 slučaja.


Zbog kovida 19 u Opštoj bolnici u Subotici hospitalizovano je 69 obolelih, u jedinici intenzivne nege je devet pacijenata, od kojih je osam na mehaničkoj ventilaciji.  Zbog svakodnevnog povećanja broja pregleda i hospitalizovanih Odeljenje psihijatrije danas će ući u kovid sistem.

-Ova situacija je očekivana jer sa dolaskom hladnijeg vremena ljudi su više u zatvorenom i manja je cirkulacija vazduha, a novembar i decembar su inače podobni za respiratorne infekcije – objašnjava dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje. – Sada imamo i brze antigenske testove, čiji je rezultat gotov za 15 minuta, te njima i PSR testovima registrujemo realno stanje u Subotici i celom Severnobačkom okrugu.

Broj obolelih je verovatno veći, jer se ne jave svi pacijenti lekaru. Tokom prethodna dva dana u Vojvodini je registrovano 1407 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu 659, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, koji epidemijsku situaciju u pokrajini ocenjuje kao vanrednu. Od 45 vojvođanskih opština u ovom trenutku na teritoriji 27 opština situacija se ocenjuje kao vanredna, a među njima je i Subotica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna