U IZOLACIJI 380 OSOBA: Procenat zaraženih u Pirotu raste

V.Ć.

13. 11. 2020. u 18:10

OD 31 uzorka, koliko je sa područja Pirotskog okruga testirano u niškom IZJZ, čak 25 je pozitivno. Iz Pirota je 11, iz Dimitrovgrada 9, a iz Bele Palanke 5 zaraženih osoba.

У ИЗОЛАЦИЈИ 380 ОСОБА: Проценат заражених у Пироту расте

Foto: V.Ć.

Danas je u pomenutu laboratoriju poslato još 32 uzorka-kažu u Centru za prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

U poslednjih 12 dana sa područja okruga uzorkovano je 299 briseva, od kojih je 141 pozitivan., što je nagli porast zaražavanja,koje procentualno iznosi 47 odsto.

Tokom celog prošlog meseca laboratorijski je potvrđeno 210 slučajeva zaraze, što ide u prilog činjenici da je zaraževanje uzelo maha.

Oboleli građani su u životnom dobu od 30 do 60 godina. U zavisnosti od težine kliničke slike u bolničkoj ili kućnoj izolaciji trenutno je 380 osoba, što je ubedljivo najviše od početka epidemije.

Na grudnom odeljenju pirotske Bolnice juče je bilo 8 bolesnika, od kojih su dva prebačena u Niš, a dva su otpuštena na kućno lečenje. Danas je na ovom odeljenju 5 pacijenta sa pneumonijama.

Od početka epidemije na području okruga preminulo je 30 osoba, a poslednja je iz Dimitrovgrada. Tokom cele epidemije, laboratorijski je potvrđen 541 slučaj kovida 19-saopštavaju iz ZZJZ u Pirotu i konstatuju visok intezitet virusa u populaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili