OD POČETKA MESECA 58 ZARAŽENIH Vlasotince – žarište korone

I. Mitić

13. 11. 2020. u 13:19

U ODNOSU na broj stanovnika Vlasotince prednjači po broju zaraženih virusom korona u Jablaničkom okrugu.

ОД ПОЧЕТКА МЕСЕЦА 58 ЗАРАЖЕНИХ Власотинце – жариште короне

Foto: I. M.

Od početka meseca infekcija je potvrđena kod 58 osoba odnosno kod polovine testiranih pacijenata. Samo u poslednja tri dana u ovoj opštini je registrovan 31 novooboleli. Epidemiolozi leskovačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) ovakvu situaciju ocenjuju kao nepovoljnu sa tendencijom daljeg pogoršanja.

Zbog toga je predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović, u četvrtak, uveo dvonedeljnu vanrednu situaciju. Pooštrene su protivepidemijske mere koje uključuju zabranu rada ugostiteljskih objekata posle 21 čas. Zabranjeno je organizovanje svih proslava i sportskih događaja, a mere zaštite predviđene su i prilikom vršenja verskih obreda. Preporučeno je da se slave obeležavaju u krugu uže porodice.

- Apelujem na građane da poštuju propisane mere i da zajedno prevaziđemo situaciju koja preti da postane još ozbiljnija – kazao je Bratislav Petrović, predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije.

Inspekcijske službe će pojačati rad na terenu, a JKP „Vodovod“ dezinfekciju najprometnijih javnih površina, posebno u okolini Doma zdravlja, škola, predškolskih objekata, pored banaka i pošte, kao i oko zelene, mlečne i stočne pijace.

Vlasotince ima oko 29.000 stanovnika. Slična situacija u ovoj opštini vladala je i tokom prvog talasa pojave virusa odnosno krajem aprila i početkom maja ove godine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)