MLADE DOMAĆICE NEĆE DA KISELE KUPUS: Opala prodaja na pijacama, sve kupuju gotovo u marketima

J. J. Baljak

09. 11. 2020. u 18:30

DO PRE samo nekoliko godina, kupus se na zelenoj pijaci u Vršcu prodavao na tone. Sada, kažu prodavci sa kvantaša, biće srećni ako svi zajedno uspeju da prodaju 300.000 kilograma.

МЛАДЕ ДОМАЋИЦЕ НЕЋЕ ДА КИСЕЛЕ КУПУС: Опала продаја на пијацама, све купују готово у маркетима

Foto: J. J. Baljak

Trenutna prodaja nije dostigla ni polovinu lanjske, kada takođe nije bilo dobro. Razlog za to ne znaju, pogotovo što tvrde da im veliki marketi ne mogu parirati ni po kvalitetu, ni po količini, ni po ceni, koja je trenutno spala sa 25 na 20 dinara po kilogramu. I još će da pada.

- Možda su u pitanju nove navike. Mlade domaćice više ne žele da kisele kupus, kad im je lakše da u marketima, po potrebi, kupe vakumirani ribanac i listove za sarmu – tvrdi jedan od prodavaca, koji je godinama prisutan na vršačkom zelenjaku.

On kaže i da je nekada na starom kvantašu bilo i po deset velikih kamiona punih kupusa.

- I sve bi se to prodalo, a sada, zbog slabe potražnje, svi prodavci zajedno imaju količinu koja može da stane u dva kamiona. Bićemo srećni, ako i to uspemo da prodamo – dodaje naš sagovornik.

Proizvođači i nakupci se nadaju da će se do Svetog Aranđela prodaja skočiti, inače će, u suprotnom, biti u debelom minusu.

Inače, iako su u Vršcu pijačni dani četvrtkom i subotom, prodavci se dobrim pazarima nadaju samo kada je isplata penzija i socijalnih davanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!