KROV OBRISAO DEČJE SUZE: U Ruskom Krsturu više ne prokišnjava kuća rano preminulog domaćina porodice Čapko

Z. Rajić

07. 11. 2020. u 07:40

DVOJE dece od osam i 12 godina u Ruskom Krsturu više neće živeti u kući koja prokišnjava i kroz čije prozore probija hladnoća.

КРОВ ОБРИСАО ДЕЧЈЕ СУЗЕ: У Руском Крстуру више не прокишњава кућа рано преминулог домаћина породице Чапко

Foto T. T.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji koju je sprovela Mesna zajednica, porodica Čapko je pred zimu dobila krov, zidove sa toplotnom izolacijom i PVC prozore, a za decu je obezbeđen novi nameštaj.

Osmogodišnja Lena i njen brat Alen su u decembru 2019. izgubili oca Mihajla, koji je preminuo u 34. godini, a nastavili su da žive sa nezaposlenom majkom Marinom i dedom Jovgenom, penzionerom sa malim primanjem.

- Mihajlo je bio izuzetno vredan, ali je slabo zarađivao kao najamni radnik. Posle jedne upale grla, koju nije zalečio, teško se razboleo. Uspeli smo da ga zbrinemo na VMA, gde je bio kandidat za presađivanje srca, ali je umro ne dočekavši operaciju - kaže direktor JKP "Ruskom" Igor Fejdi.

Zaposlenje

OSIM životnih uslova, porodici Čapko se poboljšala i materijalna situacija, jer je majka Marina dobila posao u pogonu italijanske kompanije "Fiorano" u Kuli.

Sa Fejdijem je u julu porodicu posetio novoizabrani sekretar MZ Mihajlo Pašo.

- Kad smo napuštali domaćinstvo, nad selom se naoblačilo, a deca, koja su bila u dvorištu, počela su da plaču, jer su znala da će, ako padne kiša, njihova kuća bez krova ponovo biti sva u vodi. Njihove suze su prelomile da sredimo ovu kuću - rekao je Pašo.

SIGURNI Kuća je dobila krov i izolaciju, Foto T. T.

Donacijama privrednika, humanih pojedinaca i Opštine Kula kupljeni su materijal za krov i stiropor za termoizolaciju, kao i PVC prozori. Izolaciju su postavili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a krov je uradila Zanatska radnja "Limar Mandić" iz Kule. Pašo navodi da su vrednim prilozima pomogla i dva vozača u međunarodnoj špediciji iz Vrbasa i Kucure, kao i preduzetnik iz Novog Pazara. Tapetari iz Ruskog Krstura su za dečju sobu poklonili po dva ležaja, ormana i radna stola, a Lena i Alen su dobili i kompjuter.

- Niko od onih koje smo zamolili za pomoć nije nas odbio. Bitno je da u selu više nema kuće bez krova i da se deca iz porodice Čapko ne stide da pozovu drugare u svoj dom - istakao je sekretar MZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)