SLEPOM DRUGU KUPILI SINTISAJZER: Humanost korisnika Centra socijalne zaštite “Naša kuća" u Kikindi

R.Š.

29. 10. 2020. u 18:39

KORISNICI Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća" još jednom su pokazali veliku humanost, ovaj put međusobnu.

СЛЕПОМ ДРУГУ КУПИЛИ СИНТИСАЈЗЕР: Хуманост корисника Центра социјалне заштите “Наша кућа у Кикинди

Foto: R.Š.

Njihove meke duše su se ujedinile, pa su se odrekli honorara koji su zaradili prodajom časopisa "Lice ulice" i svom novom drugu kupili sintisajzer.

- U septembru smo dobili novog druga. On je Đura Reljin iz Mokrina i slep je. Ne vidi nas, ali nas odlično čuje. Mnogo je talentovan za muziku i lepo peva. Međutim, mi smo ovde imali stari, neispravan sintisajzer, pa smo odlučili da Đuri kupimo novi instrument. Od prodaje časopisa sakupili smo 16.000 dinara i kupili poklon. Iznenadili smo našeg druga i svi smo mnogo srećni. Sada nam Đura svira i peva narodnu, pop i drugu muziku. Peva nam pesme Tošeta Proeskog, pesme grupe “Galija”, pevao nam je “Ljubav mi srce mori” – ispričao nam je Zoran Savičić, korisnik centra.

Foto: R.Š.

Kada smo u četvrtak posetili ovu ustanovu, Đura nije mogao da dođe, jer je zbog prehlade morao da ostane kod kuće. Časopis "Lice ulice" letos u centru grada prodavalo je najčešće šestoro korisnika ove ustanove. Novac koji tako prikupe iskoriste da nabave ono što im nedostaje za zajedničku igru i zabavu.

Centar ima 30 korisnika različitog uzrasta. Brojnim aktivnostima, najviše prodajnim bazarima i izložbama, do sada su pokazali da mogu da se uključe u život zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista