SLEPOM DRUGU KUPILI SINTISAJZER: Humanost korisnika Centra socijalne zaštite “Naša kuća u Kikindi

R.Š.

29. 10. 2020. u 18:39

СЛЕПОМ ДРУГУ КУПИЛИ СИНТИСАЈЗЕР: Хуманост корисника Центра социјалне заштите “Наша кућа у Кикинди

Foto: R.Š.

KORISNICI Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća" još jednom su pokazali veliku humanost, ovaj put međusobnu.

Njihove meke duše su se ujedinile, pa su se odrekli honorara koji su zaradili prodajom časopisa "Lice ulice" i svom novom drugu kupili sintisajzer.

- U septembru smo dobili novog druga. On je Đura Reljin iz Mokrina i slep je. Ne vidi nas, ali nas odlično čuje. Mnogo je talentovan za muziku i lepo peva. Međutim, mi smo ovde imali stari, neispravan sintisajzer, pa smo odlučili da Đuri kupimo novi instrument. Od prodaje časopisa sakupili smo 16.000 dinara i kupili poklon. Iznenadili smo našeg druga i svi smo mnogo srećni. Sada nam Đura svira i peva narodnu, pop i drugu muziku. Peva nam pesme Tošeta Proeskog, pesme grupe “Galija”, pevao nam je “Ljubav mi srce mori” – ispričao nam je Zoran Savičić, korisnik centra.

Foto: R.Š.

Kada smo u četvrtak posetili ovu ustanovu, Đura nije mogao da dođe, jer je zbog prehlade morao da ostane kod kuće. Časopis "Lice ulice" letos u centru grada prodavalo je najčešće šestoro korisnika ove ustanove. Novac koji tako prikupe iskoriste da nabave ono što im nedostaje za zajedničku igru i zabavu.

Centar ima 30 korisnika različitog uzrasta. Brojnim aktivnostima, najviše prodajnim bazarima i izložbama, do sada su pokazali da mogu da se uključe u život zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)