INSPEKTORI KONTROLIŠU POŠTOVANJE MERA: Posle sednice Saveta Jablaničkog okruga počinju intenzivne kontrole

I. M.

29. 10. 2020. u 15:35

NAČELNIK Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić najavio je, nakon sednice Saveta okruga, da će sve lokalne i republičke inspekcije biti zadužene za kontrolisanje primene protivepidemijskih mera kako bi se sprečila eskalacija virusa korona. Inspekcijski organi će delovati u domenu svojih nadležnosti, ali će i koordinisati svoj rad sa drugim službama.

ИНСПЕКТОРИ КОНТРОЛИШУ ПОШТОВАЊЕ МЕРА: После седнице Савета Јабланичког округа почињу интензивне контроле

Foto: I. Mitić

Prema ovim najavama može se očekivati intenzivnija kontrola većih ugostiteljskih objekata, sala za iznajmljivanje, tržnih centara i objekata velikih trgovinskih lanaca, turističkih objekata, pijaca, vozila u javnom saobraćaju kao i okupljanja ljudi na sportskim događajima i na organizovanim koncertima koje pojedini ugostitelji najavljuju za predstojeći vikend.

Gradonačelinik Leskovca Goran Cvetanović je tim povodom apelovao na roditelje da „posavetuju svoju decu“ da ne odlaze na mesta gde se mogu izložiti potencijalnom zaražavanju čime dovode u opasnost sebe, ali i članove svoje porodice.

Cvetanović je poručio da će sve institucije u gradu, i lokalne i republičke, imati punu podršku za sprovođenje nadzora i kontrole. On je apelovao na vlasnike ugostiteljskih objekata da otkažu najavljena okupljanja i podsetio da je takva praksa i u drugim gradovima Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave