NESTALI SKUTERI IZ JAVNE NABAVKE: Usluga iznajmljivanja dvotočkaša vrednih 220.000 evra u Kikindi kasni godinu dana

R. Šegrt

22. 10. 2020. u 12:43

GRADSKA uprava u Kikindi još oktobra prošle godine raspisala je javnu nabavku o uvođenju usluge elektronskog rentiranja bicikala i skutera i ugovor o isporuci zaključila sa beogradskom firmom Macchine Security ali ta prevozna sredstava još nisu u javnoj upotrebi.

НЕСТАЛИ СКУТЕРИ ИЗ ЈАВНЕ НАБАВКЕ: Услуга изнајмљивања двоточкаша вредних 220.000 евра у Кикинди касни годину дана

Foto R. Šegrt

U gradu, najviše u centru, označeno je više parking-stanica, ali su mesta na rent-bajk Kikinda" i dalje prazna.

Nabavljeno je 60 konvencionalnih i 20 električnih bicikala i 20 električnih skutera, a vrednost nabavke iznosila je 21,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 25,8 miliona dinara sa porezom, što je oko 220.000 evra. Iako je bilo prozivki, dvotočkaši nisu plaćeni iz gradske kase. Tek nedavno je saopšteno da su kupljeni preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za tehnološki razvoj i inovacije.

BICIKLI U MUZEJU

VEĆ nekoliko godina Narodni muzej u Kikindi svojim posetiocima nudi bicikle radi obilaska grada i okoline. Muzej rentira četiri obična (ne električna) bicikla po ceni od 150 dinara, koliko staje ulaznica. Svaki posetilac uz kupljenu kartu može koristiti bicikl tokom jednog dana.

Rentiranje će, navodno, moguće preko aplikacije na mobilnom telefonu, ali detalji nisu objašnjeni, jer bicikli još nisu u javnoj upotrebi. Nije poznata ni cena iznajmljivanja, kao ni ko će voditi računa o dvotočkašima, ko će ih postavljati na parking, sklanjati i servisirati? Kako će se raspodeliti zanimalo je odbornika GG "Naše malo mesto" Gorana Dumitrova, koji je na sednici Gradske skupštine pitao da li će moći da ih koriste i meštani sela i njihovi gosti.

Foto R. Šegrt

Foto R. Šegrt

- Sredstva za pokretanje projekta rentiranja električnih bicikala i skutera dobijena su u oktobru prošle godine od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za tehnološki razvoj i inovacije. Projektom je predviđeno da se parking-stanice postave samo u Kikindi, za građane i turiste. Kada projekat zaživi, analiziraju se potrebe i benefiti, može se razmišljati o novim parking-stanicama koje će obuhvatiti naseljena mesta sa područja grada - odgovorila je Jasmina Milankov u Gradskoj upravi zadužena za kontrolu ugovora.

Kako će se bicikli koristiti i ko će njima raspolagati, prethodna gradska vlast nije odredila, a rešenja, bar zasada, izgleda nema ni sadašnja. Informaciju o tome nismo dobili ni posle sedam dana od pitanja upućenih gradskoj upravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)