MIŠIĆI JAČI I OD KORONE: Takmičenje snage u Novim Kozarcima

R. Šegrt

12. 10. 2020. u 11:20

TRADICIONALNO takmičenje "Strongmen evrokup", koje je najpre bilo odloženo zbog epidemije virusa korona, ovog vikenda je 18. put održano u Novim Kozarcima, kod Kikinde.

МИШИЋИ ЈАЧИ И ОД КОРОНЕ: Такмичење снаге у Новим Козарцима

Foto Grad Kikinda 

Organizatori, bodi-bilding klub Sloboda, Mesna zajednica i Grad Kikinda su se potrudili da najjači takmičari, ovaj put Balkanci iz Srbije, Slovenije i BiH, odmere snagu mišića. Najavljeni učesnici iz Rumunije i Slovačke nisu mogli da dođu, zbog problema na granici.

Titulu pobednika odbranio je Slovenac Matjaž Belšak (28), bivši prvak sveta. On je više puta pobeđivao na takmičenju u Novim Kozarcima, a ovaj put u slabijoj konkurenciji nije mu bilo teško da odbrani prošlogodišnju pobedu.

PODRŠKA GRADA

Podršku ovom sportskom događaju svesrdno daju Gradska uprava u Kikindi i mnogobrojni sponzori.

- Važno je da je održan kontinuitet, jer imamo velike ambicije sa ovim takmičenjem - rekao je gradonačelnik Nikola Lukač, koji je pozdravio učesnike "Strongmen evrokupa".

- Ovo mi je sedmo učešće. Trenutno nisam u punoj formi, jer me krajem godine očekuje operacija kuka. Odazvao sam se pozivu organizatora, jer poštujem domaćine - rekao je korpulentni Slovenac, čijih se 130 kilograma, čini se, lako izborilo sa teretom u četiri discipline: povlačenje kamiona od 10 tona, nošenje 250 kilograma, guranje kolica sa trećinom tone opterećenja i držanja tereta od 300 kilograma.

TRADICIJA Pobednik Matjaž Belšak i trećeplasirani Dragan Bogojević koji se takmičio u 54. godini, Foto Grad Kikinda 

Drugo mesto osvojio je Damir Stroil iz BiH, a simpatije novokozaračke publike osvojio je najstariji takmičar, njihov komšija Dragan Bogojević, koji se takmičio u 54. godini i - bio treći.

- Još nisam za staro gvožđe. Nadam se da nisam razočao unuke, publiku i moje rivale, koji su, u stvari, moji veliki sportski prijatelji - rekao je Bogojević, koji je sa bratom osnovao ovo takmičenje u Novim Kozarcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)