ZA LAKŠE I ČISTIJE GREJANJE: Posle četiri decenije gasovodna mreža konačno stigla i do domaćinstva i privrednika na Paliću

J. LEMAJIĆ

22. 10. 2020. u 11:20

ЗА ЛАКШЕ И ЧИСТИЈЕ ГРЕЈАЊЕ: После четири деценије гасоводна мрежа коначно стигла и до домаћинства и привредника на Палићу

Foto J. L.

OTKAKO su pre više od četiri decenije sagradili kuću na Paliću, Andraš i Eržebet Tot čekali su mogućnost da se priključe na gasovod i svoj dom greju na čistiji i lakši način. Želja im se, početkom ove grejne sezone, konačno ispunila.

- Ložili smo drvo i ugalj, ali smo se često nervirali jer ogrev nije više toliko kvalitetan i jedva smo čekali da se priključimo na gasovod - kažu Andraš i Eržebet. - Biće nam lakše, a ujedno nećemo zagađivati okolinu i naši unuci neće udisati taj dim.

Gas je do doma porodice Tot stigao zahvaljujući investicionim aktivnostima JP "Suboticagas", koje je tokom ove godine završeno 8,6 kilometara mreže. Najveći deo, oko pet kilometara urađen je na Paliću.

IZ SVOJE KASE

- PREDUZEĆE "Suboticagas" iz sopstvenih sredstava realizovalo je ovu investiciju i nije im bio potreban novac iz budžeta grada - ističe zamenik gradonačelnika Imre Kern.

- Cilj nam je da Palić, Radanovac, Kelebiju i grad pokrijemo kompletno sa gasnom mrežom. Ako ovako nastavimo, za nekoliko godina posao će biti urađen.

- U ovogodišnjem planu rada predviđena je gasifikacija u dužini od oko 10 kilometara. Za izgradnju gasovoda na Paliću uloženo je 5,5 miliona dinara, a za celu Suboticu 11,17 miliona dinara - ističe Ildiko Zedi, direktorka JP "Suboticagas". - Zahvaljujući tome imamo oko 11.033 potrošača. Gasovod se prostire na oko 648 kilometara.

Proširenje mreže omogućiće priključenje na gasovod bar još 300 potrošača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)