ZA LAKŠE I ČISTIJE GREJANJE: Posle četiri decenije gasovodna mreža konačno stigla i do domaćinstva i privrednika na Paliću

J. LEMAJIĆ

22. 10. 2020. u 11:20

OTKAKO su pre više od četiri decenije sagradili kuću na Paliću, Andraš i Eržebet Tot čekali su mogućnost da se priključe na gasovod i svoj dom greju na čistiji i lakši način. Želja im se, početkom ove grejne sezone, konačno ispunila.

ЗА ЛАКШЕ И ЧИСТИЈЕ ГРЕЈАЊЕ: После четири деценије гасоводна мрежа коначно стигла и до домаћинства и привредника на Палићу

Foto J. L.

- Ložili smo drvo i ugalj, ali smo se često nervirali jer ogrev nije više toliko kvalitetan i jedva smo čekali da se priključimo na gasovod - kažu Andraš i Eržebet. - Biće nam lakše, a ujedno nećemo zagađivati okolinu i naši unuci neće udisati taj dim.

Gas je do doma porodice Tot stigao zahvaljujući investicionim aktivnostima JP "Suboticagas", koje je tokom ove godine završeno 8,6 kilometara mreže. Najveći deo, oko pet kilometara urađen je na Paliću.

IZ SVOJE KASE

- PREDUZEĆE "Suboticagas" iz sopstvenih sredstava realizovalo je ovu investiciju i nije im bio potreban novac iz budžeta grada - ističe zamenik gradonačelnika Imre Kern.

- Cilj nam je da Palić, Radanovac, Kelebiju i grad pokrijemo kompletno sa gasnom mrežom. Ako ovako nastavimo, za nekoliko godina posao će biti urađen.

- U ovogodišnjem planu rada predviđena je gasifikacija u dužini od oko 10 kilometara. Za izgradnju gasovoda na Paliću uloženo je 5,5 miliona dinara, a za celu Suboticu 11,17 miliona dinara - ističe Ildiko Zedi, direktorka JP "Suboticagas". - Zahvaljujući tome imamo oko 11.033 potrošača. Gasovod se prostire na oko 648 kilometara.

Proširenje mreže omogućiće priključenje na gasovod bar još 300 potrošača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani