STIGLA PRVA NAGRADA ZA „ČITALIĆE“: Paraćinska Tehnološka škola treći put najbolja na Međunarodnoj smotri čitalaštva

Z. RAŠIĆ

18. 10. 2020. u 15:21

СТИГЛА ПРВА НАГРАДА ЗА „ЧИТАЛИЋЕ“: Параћинска Технолошка школа трећи пут најбоља на Међународној смотри читалаштва

Foto: Privatna arhiva

BLOG Tehnološle škole iz Paraćinu treći put osvojio je prvu nagradu na Međunarodnoj smotri čitalaštva koja se organizuje u Aleksincu pod pokroviteljstvom opštine i ministarstava prosvete i kulture i informisanja.

Prvonagrađen je njihov blog „Putovanja“ u čijem je stvaranju na različite načine učestvovalo više od 150 učenika i osam profesora na čelu sa Zoricom Ivanović, profesorkom srpskog jezika i književnosti. Osim radova iz oblasti književnosti, on sadrži i tekstove iz farmacije, te praktične nastave za pedikire, manikire i ženske frizere, što su sve zanimanja za koja se školuju đaci u Tehnološkoj školi.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije, završnica „Čitalića“ planirana u Aleksincu nije održana, ali je prva nagrada projektnom timu Tehnološke škole ipak stigla u Paraćin .

Međunarodna smotra čitalaštva ima zadatak da razvija veštine čitanja i razumevanja pročitanog, te pisanog izražavanja. Profesorka Ivanović, koja je inače magistar filoloških nauka, prošle godine je sa svojim đacima takođe osvojila prvo mesto na „Čitalićima“ za blog „Naši književni junaci“, a 2018. godine za blog „Vukovci“.

Osim mr Zorice Ivanović, koja je „srce“ projekta, u pripremi bloga koji je ove godine bio najuspešniji učestovali su još profesori Anđelka Vuković, Milica Miletić, Kaja Petrović, Valentina Miletić, Igor Ćosić, Snežana Ilić i Nadežda Lešjanin.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)