SREDSTVA SPORTSKOM CENTRU U PARAĆINU: Stigle profesionalne sprave za gimnastičare

Z.R.

14. 10. 2020. u 08:22

U OKVIRU programa IPARD kancelarije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu sportske opreme, po projektu pisanom pre nekoliko godina, a čiji je nosilac paraćinski Sportsko-rekreativni centar “7. jul”, obezbeđen je set profesionalnih sprava za sekciju sportske gimnastike GK “Paraćin”.

СРЕДСТВА СПОРТСКОМ ЦЕНТРУ У ПАРАЋИНУ: Стигле професионалне справе за гимнастичаре

Foto: Z.R.

Sprave se nalaze u fiskulturnoj sali OŠ “Đura Jakšić i biće postavljene čim mladi gimnastičari ponovo počnu da treniraju, a koristiće ih i učenici te škole.

Gimnastika u Paraćinu ima tradiciju, i ritmička i sportska. Prvi treninzi bili su još polovinom prošlog veka u nekadašnjem Sokolskom domu. Danas sportska sekcija tog kluba vežba u školi “Đura Jakšić”, čiji nastavnik fizičkog Slobodan Maksimović ističe da su nove sprave francuske proizvodnje.

- Stigla su dva razboja, paralelni i dvovisinski, greda, preskok, zatim mala pečurka i mala trambulina, konj sa hvataljkama, dve profesionalne odskočne daske, te jedna velika i pet manjih gimnastičkih strunjača – napominje Maksimović. Dodaje da je stara oprema nekada takođe bila vrhunska, slovenačke firme “Elan”, ali da je još iz osamdesetih godina prošlog veka, kada je školska sala napravljena.

Gimnastičari iz grada na Crnici već postižu odlične rezultate, ali direktorka škole Biljana Milošević, veruje da će ubuduće, u boljim uslovima, ti rezultati biti još bolji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)