MURAL DUG 19 METARA: „Sviartisti“ oplemenili prostor oko Centra za kulturu

Z. Gligorijević

17. 10. 2020. u 21:41

МУРАЛ ДУГ 19 МЕТАРА: „Свиартисти“ оплеменили простор око Центра за културу

Foto: SO Svilajnac

MURAL dug 19 metara u dvorištu Centra za kulturu u Svilajncu, sa prepoznatljivim motivima Svilajnca, koji je radila neformalna grupa „Sviartisti“, večeras je predstavljen javnosti.

Grupu čini devet mladih umetnika sa Fakulteta primenjenih umetnosti, koji su se okupili oko ideje da tokom pandemenije virusa korona omoguće sebi prostor za izražavanje emocija i talenata. Večeras je otvorena i njihova kolektivna izložba „Umetnost na dar“.

- Tako se zvao i projekat u okviru koga smo radili mural, jer smo želeli da se kreativno izrazimo i da oplemenimo prostor oko Centra za kulturu, pa smo oslikati zid ove ustanove kulture, koji je vidljiv iz pravca gradskog parka i iz ulice Svetog Save. Projekat su podržali Ministarstvo za sport, Centar za kulturu i Opština Svilajnac – izjavila je Andrijana Janković, koordinator projekta.

Foto: SO Svilajnac

Jelena Dimitrijević, direktorka Centra za kulturu u Svilajncu, rekla je da je ova nesvakidašnja izložba mladih umetnika samo početak saradnje sa njima i da su u planu razni projekti i radionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)