JAVNA KONSULTACIJA POVOD IZGRADNJE MORAVSKOG KORIDORA: Zabeležene sve primedbe meštana

G.Ć.

30. 09. 2020. u 15:55

POVODOM izrade Studije procene uticaja na životnu sredinu i društvo budućeg autoputa od Preljine do Pojata, Koridori Srbije organizovali su u amfiteatru „Danilo Bata Stojković“ u Vrnjačkoj Banji javnu konsultaciju sa ovdašnjim meštanima koji su direktno ili indirektno pogođeni izgradnjom Moravskog koridora.

ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ПОВОД ИЗГРАДЊЕ МОРАВСКОГ КОРИДОРА: Забележене све примедбе мештана

Foto Opština Vrnjačka Banja

Na ovom sastanku meštani su bili u prilici da ukažu na moguće probleme zbog izgradnje pomenutog autoputa, ali i da razjasne svoje nedoumice ponajviše u pogledu eksproprijacije zemljišta, statusa zemljišta koje se ne izuzima, stanja objekata koji ostaju u neposrednoj blizini utvrđene trase, kao i povezivanja određenog broja stanovnika sa ostatkom sela zbog zatvaranja lokalnog puta.

Foto Opština Vrnjačka Banja

Organizatori su zabeležili sve pojedinačne primedbe kako bi sa relevantnim učesnicima u realizaciji projekta pronašli rešenja. Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović zamolio je predstavnike Koridora Srbije da se za obližnje Novo Selo i Vrnjce, gde je velika koncentarcija stambenih i drugih objekata, uradi dodatna analiza, i da pomognu kako bi se pronašlo rešenje ili kompromis za svaki problem pojedinačno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri