DAN POSLE: Šta će biti sa decom koja su juče evakuisana iz vrtića u Vlasotincu

I.M.

30. 09. 2020. u 14:06

DECA koja su boravila u vrtiću „Dečija radost“ u Vlasotincu, u kome je juče popodne izbio požar, do kraja nedelje moraće da ostanu kod kuće, dok nadležni ne pronađu adekvatno rešenje za njihov smeštaj.

ДАН ПОСЛЕ: Шта ће бити са децом која су јуче евакуисана из вртића у Власотинцу

Foto: OU Vlasotince

U Predškolskoj ustanovi „Milka Dimanić“ kažu da je njihov drugi objekat u Vlasotincu popunjen imajući u vidu i poštovanje protivepidemijskih mera zbog virusa korona.

Direktorka ove ustanove Snežana Filipović kaže da je upitno i korišćenje školskih objekata za prihvat dece, jer se jedna, od dve vlasotinačke osnovne škole, renovira.

Ona dodaje da za predškolce imaju opciju rada na daljinu, a da se razmatraju i druge mogućnosti. U postojećim okolnostima traži se najbolje rešenje i očekuje se da konačna odluka bude doneta do petka, o čemu će roditelji blagovremeno biti obavešteni.

Dan posle požara na licu mesta su inspektori koji treba da utvrde uzrok izbijanja vatrene stihije kao i predstavnici osiguravajućeg društva.

U vrtiću, u kome je juče buknula vatra, pre tri godine zamenjena je stolarija, renoviran je i eneterijer, saniran deo krovne konstrukcije i obnovljena fasada. Osim 147 mališana, u trenutku izbijanja požara bila su i 52 zaposlena.                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir