ODOBRENA IZGRADNJA 29 NOVIH KUĆA ZA POVRATNIKE: Predstavnici Kancelarije EU na Kosovu i Ministarstva za povratak

D. Z.

16. 09. 2020. u 14:08

NA nedavno održanoj elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta "Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza", predstavnici Kancelarije EU i Ministarstva za zajednice i povratak doneli su odluku o izgradnji novih 29 kuća za povratnike i interno raseljene iz opština Istok, Orahovac, Štrpce, Peć i Gračanica.

ОДОБРЕНА ИЗГРАДЊА 29 НОВИХ КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ: Представници Канцеларије ЕУ на Косову и Министарства за повратак

Foto: D. Z.

Elektronska sednica je održana u prisustvu predstavnika UNHCR-a i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja sprovodi pomenuti projekat. 

- Direktnu korist od izgradnje kuća imaće 29 odabranih porodica povratnika i interno raseljenih lica sa ukupno 136 svojih članova, među kojima ima i male dece. Najugroženije porodice povratnika i interno raseljenih će pored novih kuća dobiti i podsticajna finansijska sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa kako bi imale izvore prihoda i tako postale ekonomski nezavisne-navode iz Ministarstva za povratak i dodaju da je u planu  da izgradnja svih 29 novoodobrenih kuća bude završena do kraja godine.Inače, pomenuti  projekat se sprovodi u 12 kosovskih opština, i to: Gračanica, Kosovo Polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Kamenica, Klina i Štrpce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća