U Parohijskoj crkvi u Dupcima kod Brusa, počela je Sveta liturgija posvećena svim mučenicima i Milici Kostić (1956-1974), učenici Srednje medicinske škole u Kruševcu, koja je na današnji dan pre 46 godina izgubila život.

Komentari (11)

EvGenije

04.09.2020. 10:57

Sve ste rekli samo niste šta se desilo sa silovateljima. Ko su oni bili, da li su uhapšeni i suđeni? Da li su kažnjeni i kako? Gde su danas i imaju li decu? Da li žive kao da se ništa nije dogodilo? Da li njihova okolina zna šta su uradili? Previše je bolećivosti prema zločincima, a premalo pijeteta prema žrtvama.

Kiza

04.09.2020. 12:06

@EvGenije - Svi su osudjeni na visedecenijske kazane. Posto sam rodjeni krusevljanin, znam, da je jedan od tih zlotvora danas u politickim strukturama grada. Ako kazem iz koje je partije nece mi pustiti komentar.

KIR SRBIN

04.09.2020. 14:01

@tom - Томе не причај свашта. Добро се сећам, све новине су писале тада о овој трагедији. Тужилац је за једног или двојицу чак тражио смртну казну, а један починилац је тада имао 19 година (по тадашњим законима малолетник), па се извукао са блажом казном, док су остали добили дугогодишњу робију. Милицу је навела "другарица" да дође у тај стан и она је робијала. Тада је држава била озбиљна, правосуђе озбиљно, сада имамо холивуд државу, правосуђе и новине ("ужас", "страва", "сензација", "катастрофа"-то су данашње новине и наслови, а подаци и прича промашај, нетачно, нула и по политичкој опредељености "писца").

Neki carapan

06.09.2020. 00:00

@tom - U pravu si,mislim da su robijali,ne secam se bas a ,,drugarica" je dobila nesto malo i cini mi se da je bila oko godinu u apsu,jer nisu mogli da dokazu namwru jwr je ona orisla do wc a ili izasla a ti frajeri zakljucali vrata i cim jse to desilo ona je skocila,tata od drugarice je radio kao civil u kasarni i ostalo su pomogle tada znacajne oficirske licnosti cija je rec bila znacajna jer je tata bio primeran a cerka olos koja je danas vaspitacica vrtica u TS

Komentator

04.09.2020. 11:00

Neka te andjeli cuvaju ponosna zeno, koja si glavu dala za svoju cast i svoje vidjenje zivota. "Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka"