DIREKTORKA SAŠILA MASKE I POKLONILA ĐACIMA: Lep gest u osnovnoj školi kod Čačka

V. I.

01. 09. 2020. u 17:17

DIREKTORKA OŠ “Đeneral Marko Đ. Katanić” iz Bresnice kod Čačka Vesna Dišić prvog radnog dana u novoj školskoj godini obradovala je poklonima svoje kolege, ali i učenike škole.

ДИРЕКТОРКА САШИЛА МАСКЕ И ПОКЛОНИЛА ЂАЦИМА: Леп гест у основној школи код Чачка

Foto: V. I.

Svako od njih na dar je dobio – par zaštitnih pamučnih maski, u raznim dezenima, ali svaka sa amblemom škole. Zanimljivo je da direktorka nije kupila maske, već ih je sama sašila, i to blizu 400 komada.

- Velika je unutrašnja radost, kada nekog obradujete, čak i sitnicom. Škola nije samo mesto za učenje, već i sticanje korisnih veština. Važno je i da ih praktično primene, razviju timski rad, humanost, preduzetnički duh. Nisam sama sašila sve te maske, pomagali su mi brat i prijateljica Rada – rekla nam je Vesna Dišić, napomenuvši da je ovim činom želela i da bar malo pomogne i roditeljima đaka, odnosno njihovom budžetu.

Foto: V. I.

Vesna dodaje da je šivenje naučila od majke i bake, ali i na časovima domaćinstva u školi. Novac za maske takođe je skupila sama, i to delom od prodaje maski po frizerskim salonima, a delom od prodaje elektronskog otpada.

- Prelep gest naše direktorke, stvarno smo oduševljeni. Maske su lepe, šarene, razbijaju ovo sivilo i strah dece od škole u ovim posebnim uslovima – kazali su nam roditelji učenika koji pohađaju školu u Bresnici, a kojih ima oko stotinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)