U GRUPI NE VIŠE OD 16 MALIŠANA: PU "Radosno detinjstvo" spremna za početak školske godine po novim pravilima

Lj. P.

01. 09. 2020. u 11:49

PREDŠKOLSKA ustanova "Radosno detinjstvo" spremna je za današnji početak školske godine, uz primenu svih mera zaštite od virusa kovid 19.

У ГРУПИ НЕ ВИШЕ ОД 16 МАЛИШАНА: ПУ Радосно детињство спремна за почетак школске године по новим правилима

Novosti

U vrtićima će prve dve nedelje boraviti 8.150 dečaka i devojčica, pokazala je anketa roditelja koju im je ova dečja ustanova ranije uputila.

Prema rečima Marijane Popov, direktorke PU "Radosno detinjstvo", preporuka je da broj dece u grupama bude smanjen, a koristiće sve raspoložive prostore i time omogućiti da u jednoj prostoriji ne bude više od 16 mališana, što je u skladu s preporukama. U slučajevima da se kapacitet određenih vrtića brzo popuni, deca će se usmeravati na objekte u kojima i dalje ima mesta, a takva mogućnost je roditeljima već predočena u anketi.

- Sredinom maja smo otvorili vrata vrtića sporovodeći sve mere zaštite i predostrožnosti - kaže direktorka Popov.

- Ustanova je u neprekidnom kontaktu sa Institutuom za javno zdravlje Vojvodine, gradskim Kriznim štabom i resornim ministarstvom, kako bi boravak mališana bio bezbedan i bezbrižan.

U skladu sa svim merama u vrtićima će se, kako ističe direktorka Popov, primenjivati pojačana dezinfekcija svih prostorija, igračaka, materijala i didaktičkih sredstava koje deca koriste. I zaposleni će, kao i do sada, nastaviti da poštuju sve preporučene mere nadležnih, što znači da će pri dolasku na posao prolaziti kroz dezobarijeru, meriće im se telesna temperatura, dezinfikovaće ruke, nosiće zaštitnu opremu i poštovaće fizičko odstojanje s ostalim zaposlenima, kao i sa roditeljima.

- Prilikom dovođenja dece u vrtić, roditelji će moći da uđu u objekat, ali moraće da primenjuju mere lične zaštite, prolazak kroz dezobarijeru i nošenje zaštitne maske - objašnjava direktorka Popov šta očekuje mame i tate. - Moći će da dovode decu u vrtiće do 8 sati, a odvode ih od 14 sati. Pri ulasku u radnu sobu mališanima će se dezinfikovati ruke i uradiće se trijaža, a roditelji ne bi trebalo da se zadržavaju u objektu da se ne bi stvarala gužva.

Adaptacija sa roditeljima novupisane dece biće organizovana u dvorištu u malim grupama.

SOBA ZA IZOLACIJU

PREDŠKOLSKA ustanova ima obavezu da obezbedi takozvanu sobu za izolaciju, a svaki vrtić ima beskontaktni toplomer za merenje telesne temperature. U slučaju da se primeti da se zdravstveno stanje deteta pogoršava, vaspitač će se odmah obratiti sestri za preventivnu zdravstvenu zaštitu, obavestiti roditelje, a dete će s pratiocem otići u sobu za izolaciju i sačekati roditelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri