LEPA VEST ZA ČAČANE: Ukinita vanredna situacija, proglašena zbog epidemije korone

Tanjug

24. 08. 2020. u 16:39

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЧАЧАНЕ: Укинита ванредна ситуација, проглашена због епидемије короне

Ilustracija, Foto: Tanjug

GRADSKI štab za vanredne situacije u Čačku ukinuo je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada, koja je bila proglašena 3. jula zbog epidemije korone.

U obrazloženju Štaba navodi se da se epidemiološka situacija u Čačku smiruje i da proteklih nekoliko dana nije bilo novozaraženih korona virusom.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je novinarima da na snazi ostaju sve mere koje je propisao republički Krizni štab, kao što je držanja distance, nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Ukidanjem vanredne situacije produžava se radno vreme ugostiteljskih objekata, radnim danom do ponoći, a vikendom sat duže, ali i dalje ostaje zabrana organizovanja većih proslava.

Todorović je dodao da je odobreno organizovanje kulturnih događaja na kojima može prisustovavati najviše 500 ljudi.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje korone u Čačku epidemiolog Mihailo Luković izjavio je da se epidemiološka situacija u tom gradu popravlja i da očekuje da do kraja ove sedmice na kovid odeljenju Opšte bolnice bude manje od 20 pacijenata.

Prema podacima Radnog tima u poslednja 24 sata u prijemnim zdravstvenim ambulantama u Čačku nije evidentiran nijedan pregled lica sa simptomima korona virusa, a od četvrtka nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)