"POKOSILI" CEO VOĆNJAK: Porodici Petković iz Bukovca preko noći posekli 280 stabala kajsije

Lj. PRERADOVIĆ

20. 08. 2020. u 13:58

NA ograđenom voćnjaku kod Bukovca, koji je vlasništvo porodice Petković, u noći između utorka i srede, zasad nepoznata osoba ili više njih, posekla je svih 280 stabala kajsije.

ПОКОСИЛИ ЦЕО ВОЋЊАК: Породици Петковић из Буковца преко ноћи посекли 280 стабала кајсије

Privatna arhiva

Voćke stare dve godine, ostavljene su posečene, a ceo slučaj je prijavljen policiji. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali ovu porodicu koja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo, muče i pitanja ko je i zbog čega to uradio.

Privatna arhiva

Goran Petković, uznemiren ovim bezumnim činom, kaže da ni u koga ne sumnja, jer se, kako ističe, on, ali ni članovi njegove porodice nisu nikome zamerili da bi im se osvetio na ovakav način.

Posečena stabla kajsija, kako leže na zemlji, u sredu ujutro je prva videla Goranova supruga Natalija. Iz autobusa je videla strašan prizor i odmah o tome obavestila supruga, a on je alarmirao policiju.

STREPNjA ZA DRUGI

PORODICA Petković ima još jedan, stariji voćnjak, ali na drugom kraju. Sada strepe i za njega da i on ne bude posečen.

- Ipak, nadamo da taj voćnjak neće niko dirati - veli naš sagovornik.

- Komšinica koja živi nedaleko od voćnjaka i iz svog dvorišta ima pogled na voćnjak, kazala nam je da je sinoć oko 22 sata, kada je zaključavala kapiju svoje kuće, videla voćnjak i sve je bilo u redu - priča nam Petković, uveren da će počinioci biti pronađeni. - Kasnije je u toku noći padala kiša, pa verujem da se sve desilo između 22 i dva sata iza ponoći. Osim posečenih stabala, u voćnjaku nisu pronađeni drugi tragovi.

Petković dalje navodi da su za sečenje stabala verovatno korišćene profesionalne makaze za orezivanje voćki, jer je sve urađeno vrlo stručno, a svo drveće je isečeno na istoj visini.

- Strahovali smo kada smo posadili voćke da ih kao mladice ne poseku ili iščupaju, a na ovakvo nešto nisam mogao ni da pomislim da bi neko bio u stanju da uradi - ogorčen je Goran.

Porodica Petković je u ovaj voćnjak uložila mnogo truda i novca, a sada će ostati bez prihoda od njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna