SAMO METLA OSTALA U OPOZICIJI: Potpisan koalicioni sporazum u Kruševcu

S. BABOVIĆ

18. 08. 2020. u 10:07

KOALICIONI sporazum između predstavnika SNS,SPS-JS,SNP i POKS potpisan je jutros uoči sednice Skupštine grada Kruševca, gde će sada praktično većinu formirati 66 od 70 odbornika, a samo četiri odbornika Pokreta “Metla” ostaće u opoziciji.

САМО МЕТЛА ОСТАЛА У ОПОЗИЦИЈИ: Потписан коалициони споразум у Крушевцу

Foto: S. Babović

-Potpisan koalicioni sporazum je rezultat naše spremnosti da ispunimo u potpunosti volju naroda koju su iskazali na prošlim izborima-napominje Nenad Andrić,predsednik gradskog odbora SNS u Kruševcu-Današnja koalicija SNS,SPS-JS,SNP,POKS-a omogućava da ćemo u gradskom parlamentu imati 66 odbornika koji su voljni i spremni da rade u interesu naroda u narednom periodu.


Sporazum su osim Andrića, u ime SNS-a, potpisali Siniša Maksimović (SPS), Dragan Lazić (JS),Zoran Radojević (POKS) i Saša Sudimac (SNP). Očekuje se početak konstitutivne sednice, gde se očekuje izbor Predraga Vukićevića(SNS), aktulenog direktora RPK za predsednika Skupštine, odnosno socijalista  Maksimovića, na mesto zamenika predsednika.

Kako je predočeno juče, odmah nakon završetka konstitutivne sednice, održaće se prva radna sednica i izabrati rukovodstvo grada. Naprednjaci predlažu aktuelnu graodnačelnicu Jasminu Palurović, dok je za njenog zamenik predložen Aleksandar Jovanović,takođe iz SNS-a.

Foto: S. Babović

 

Na lokalnim izborima u Kruševcu, lista Aleksandar Vučić-Za našu decu osvojila je 52 mandata,lista Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković-Palma -8 mandata, po četiri mandata pripale su listi Za kraljevinu Srbije, dva SNP-dr Nenad Popović, dok će “Metla” i imati četiri odbornika.

 

NA IZBORIMA SNS UBEDLjIV


SNS je u procentima osvojio 71,10 posto(38.915 glasova),čime je nadmašio izborni rezultat iz 2016.godine kada je dobio poverenja 54,24 posto glasača.SPS-JS osvojila je 12,01 posto(6.575 glasova), Pokretu Metla 2020 pripalo je 6,04 posto glasova(3.304), a listi Za Kraljevinu Srbije-5,52 posto(3.022).SNP-dr Nenad Popović ima 3,26 posto osvojenih glasova(1.785).U Kruševcu je pravo glasa imalo 106.940 birača,a prema podacima GIK-a, zabeležena izlaznost na izborima iznosila je 53,14 posto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri