NESREĆA NA DIVČIBARAMA: Novosađanka (60) pala sa ŽIČARE na kamenjar, spasli je vatrogasci

Novosti online

sreda, 12. 08. 2020. u 11:24

НЕСРЕЋА НА ДИВЧИБАРАМА: Новосађанка (60) пала са ЖИЧАРЕ на камењар, спасли је ватрогасци

Foto: B,. Dabović

PROSVETNA radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povređena kada je pala sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta “Crni vrh”.

Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji su, probijajući se kroz blato i kaldrmu, stigli do vrha žičare, gde je bila povređena Novosađanka, koja je zadobila prelome ruku i povrede na glavi i leđima.

- Nakon dojave da je na vrhu ski-staze povređena žena koja ne može da se kreće, uputili smo se na lice mesta. Međutim, do vrha staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo vozilo morali da se probijamo kroz blato i kaldrmu, preko stare ski-staze i obodom planine. Uspeli smo da je imobilišemo i smestimo u vozilo. Povređenu ženu smo spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći. Zbog činjenice da na toj trasi ne postoji put cela je trajala je oko sat vremena - kaže valjevski vatrogasac Vladimir Mitrović.

Incident se dogodio juče popodne kada je Novosađanka sa visine od preko dva metra pala na kamenjar. Pretpostavlja se da ova žena, koja je bila u društvu prijateljice, nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški. Nakon ukazane lekarske pomoći ona je transportovana u valjevsku bolnicu, a zbog dalje opservacije i lečenja, upućena je u Novi Sad.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)