ZA TRŽNICU 244 MILIONA: Pokrajina finansira izgradnju pijace u Kikindi

R. Šegrt

06. 08. 2020. u 07:13

NOVA gradska pijaca već odavno je neophodna Kikindi, a kada gradnja bude završena, objekat u centru grada biće najmoderniji takve vrste u Vojvodini.

ЗА ТРЖНИЦУ 244 МИЛИОНА: Покрајина финансира изградњу пијаце у Кикинди

Foto R. Šegrt

To je juče ponovio direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, koji je sa gradonačelnikom Pavlom Markovim obišao radove.

- Gradi se moderna zelena pijaca od 3.300 metara kvadratnih, imaće tri lamele, 130 natkrivenih tezgi, mlečnu pijacu, upravnu i trgovinsku zgradu sa osam lokala. Ovo će biti impozantan i velelepan objekat, najbolji i najsavremeniji u Vojvodini. Radi toga se uprava opredelila da finansira gradnju sa 244 miliona dinara, dok je Grad izdvojio 50 miliona - objasnio je Kovačević.

VAŽAN PROJEKAT

- Ovo je jedan od najvažnijih projekata za grad i zahteva velika ulaganja i mnogo vremena. Trebalo je da rešimo sve imovinsko-pravne odnose. Imamo veliku finansijsku podršku Uprave za kapitalna ulaganja i zahvaljujući tome Kikinda će posle više decenija dobiti adekvatnu pijacu - kaže gradonačelnik Pavle Markov.

Iz gradske kase sa 16 miliona dinara morali su da se finansiraju nepredviđeni radovi, jer je bilo neophodno otkupiti i rušiti neke objekte na predviđenoj parceli. Te okolnosti, kao i pandemija korona virusa usporili su gradnju, pa ovog leta neće biti završeni planirani radovi, već, verovatno, do kraja godine. U svakom slučaju, od projekta se ne odstupa. Radi se u tri faze, u prvoj je izgrađena prodajna zgrada u kojoj već radi nekoliko lokala. U toku su druga treća faza radova.

Radovi su počeli pre više od godinu i po, pa su pijačne tezge izmeštene na ulicu, tako da građani i sada voće, povrće i drugu robu kupuju na istom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!