RAZBOJNICI UKRALI, HUMANI NADOKNADILI: Bračni par iz Niša banci dobročinstva donirao 10.000 dinara (FOTO)

J. ĆOSIN

sreda, 15. 07. 2020. u 09:32

РАЗБОЈНИЦИ УКРАЛИ, ХУМАНИ НАДОКНАДИЛИ: Брачни пар из Ниша банци доброчинства донирао 10.000 динара (ФОТО)

Marina Adamović

BRAČNI par iz Niša je u utorak uplatio 10.000 dinara "Banci dobročinstva" Marine Adamović - tačno onoliko novca koliko je u ponedeljak ujutro ukradeno.

 

 

Tako su svojom plemenitošću pokazali da postoje ljudi velikog srca, uvek spremni da pomognu lečenje dece obolele od najtežih bolesti.

Ne želeći da humanitarku Marinu Adamović - koja već desetak godina prikuplja novac za obolele mališane, a i sama je pogođena teškom dijagnozom - obeshrabre bezobrazluk i razbojništvo koji su se 13. jula dogodili u niškoj Obrenovićevoj ulici, ostavili su joj donaciju i poruku.

- Draga Marina, pročitali smo danas da Vam je neko ukrao oko 10.000 dinara. Suprug i ja smo odlučili da nadoknadimo tu štetu, jer ne želimo da bez tog novca ostanu oni kojima je najviše potreban. Divim se vašoj volji i humanosti. Želim Vam uspeh u daljem radu - stoji u tekstu dostavljenom "Banci dobročinstva".

Ganuta ovim gestom, pre svega zbog dobrote ovih ljudi, ali i zbog toga što će prikupljeni novac, ipak, otići u ruke onih kojima je neophodan, Marina kaže da će ovaj dan upamtiti za sva vremena.

- Kada sam juče ujutru stigla, dočekalo me je pismo i u njemu 10.000 dinara. Da plačem? Da se radujem? Da zahvalim plemenitim ljudima kojih još ima na ovom crnom svetu? Ne znam, samo izgovaram u sebi: "I vama najsrdačniji pozdrav, dušo od čoveka, čovekoljupče" - objavila je Marina na svom fejsbuk-profilu.

BRUKA

MARINA Adamović sakuplja novac za lečenje bolesne dece i iz njene "Banke dobročinstva" je od 2006. na račune obolelih mališana ukupno uplaćeno oko 12 miliona dinara.

Nažalost, razbojnici su je pohodili više puta, a poslednji put u ponedeljak dok je bila u svojim invalidskim kolicima i pripremala se da prikupljeni novac prebaci na namenski račun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)