OTAC I SIN NA RESPITARORU, BORE SE ZA ŽIVOT: Epidemiološka situacija u Sremskom okrugu

S. Kostić

13. 07. 2020. u 17:09

GRAD Sremska Mitrovica od ponedeljka uveo je vanrednu situaciju i to kako kaže za ''Novosti'' Branislav Nedimović član Republičkog kriznog štaba iz preventivnih razloga, odnosno zbog blizine Šapca koji je označen kao žarište.

ОТАЦ И СИН НА РЕСПИТАРОРУ, БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТ: Епидемиолошка ситуација у Сремском округу

AP photo

Novom odlukom na području Grada Sremska Mitrovica ograničen je broj ljudi u zatvorenom prostoru na pet kao i na otvorenom odnosno na četiri kvadratna mestra po jedna osoba. Zabranjeno je organizovanje svadbi, rođendana... Ograničava se rad ugostiteljskih  objekata do 23 sata u narednih desetak dana. 

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici u kojoj se leče iz svih sedam opština iz ovog okruga na Infektivnom odeljenju nalazi se blizu 100 osoba inficiranih virusom korona.

- Mi trenutno imamo osam osoba koje su na respiratoru sa težom kliničkom slikom. Od toga troje je iz Sremske Mitrovice, po dvoje iz Stare Pazove i Pećinaca i jedno iz Inđije. Ovo nas veoma zabrinjava, osobe na respiratoru, što ukazuje da je infekcija jaka. Od troje iz Sremske Mitrovice dvoje su otac i sin, koji su se inficirali na nedavno održanoj jednoj manifestaciji – kaže Nedimović koji apeluje na građane da se odgovorno ponašaju i poštuju preventivne mere.

Foto: N. Fifić


Nedimović kaže da u Opštoj bolnici ima 20 respiratora na raspolaganju te da još nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj na području ovog okruga, otkako je počeo da se povećava broj inficiranih.

- Trenutno u celom sremskom okrugu ima 170 osoba kod kojih je potvrđen virus kovid. Što se tiče Sremske Mitrovice u subotu je bilo šest a u nedelju tri pozitivna pacijenta, tako da situacija nije alarmantna, sada imamo ukupno 74 pozitivnih na korona virus.- kaže Nedimović.

Bolnica nije u potpunosti prevedena u kovid status, tako da je jedan deo ostao za lečenje pacijenata koji nisu bolesni od korone virusa, a prebačeni su i bolesnici iz Šabačke bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)