Još jedna žrtva korone u Čačku

V. I.

07. 07. 2020. u 13:29

U čačanskoj bolnici u utorak je od posledice obolevanja od korona virusa preminuo pacijent D.Č. star 81 godinu. To je šesta žrtva korone u poslednjih desetak dana.

Још једна жртва короне у Чачку

Foto: V. Ilić

Na laboratorijsku analizu poslato je 89 PCR testova, a očekuju se rezultati 171 PCR testova od prethodnih dana.

 

U Opštu bolnicu Čačak je smešten 101 ležeći pacijent. U protekla 24 časa (presek od ponedeljka u podne) primljeno je 15 pacijenata, a pet pacijenata je priključeno na respiratore.

 

S obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici. Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u Ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, Ulica Braće Novičić br.2 – kazao je šef Radnog tima za praćenje korona virusa u Čačku dr Mihailo Lukovič.

 

U obe ambulante, juče je pregledano 130 febrilnih pacijenata, a nastavlja se testiranje brzim i PCR testovima.

 

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u Ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri