SINATRA JE IZNAD SVIH: U Kraljevu otvorena izložba čuvenog rok fotogrfa Brajana Rašića (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

23. 05. 2024. u 11:14

POSLE izložbi u Limi, Klivlendu, Londonu, Zagrebu i mnogim evropskim metropolama, a posle Beograda, Zrenjanina i Raške, poznati rok fotograf Branislav Brajan Rašić svojim reprezentartivnim fotografijama predstaviio se i kraljevačkoj publici.

СИНАТРА ЈЕ ИЗНАД СВИХ: У Краљеву отворена изложба чувеног рок фотогрфа Брајана Рашића (ФОТО)

G.Šljivić

U Kulturnom centru „Ribnica“ otvorena je izložba pod nazivom „Amarkord“ (inspirisan Felinijevim filmom) zvaničnog fotografa legendarnih Rolingstonsa, obuhvatajući tridesetak fotografija kojima je tokom svoje višedecenijske karijere Rašić ovekovečio legendarne Mika Džegera i Kit Ričardsa, Frenka Sinatru, Stinga, Pola Mekartnija, Tinu Tarner, Pola Velera, braću Galager, Dejvida Bouvija, Lejdi Gagu, Tejlor Svift, Bijonse…

G.Šljivić

 

- Verovatno je najveći uspeh kada sam fotografisao Frenka Sinatru. Neizmerno volim Roligstonse i Bouvija, ali je Frenk Sinatra iznad svih. To je čovek koji je ljubio najlepše žene na planeti, družio se sa najvećim kriminalcima, sa predsednicima država, bio jedan od onih koji su napravili Las Vegas da bi mogli na miru da se kockakju. Fascinantan čovek i neverovatn umetnik. A, sve ostalo je rokenrol – kaže Brajan Rašić.

G.Šljivić

Brajan Rašić

Prisećajući se impozantne liste muzičara sa kojima je sarađivao minulih decenija, od već pomenutih pa do Robi Vilijamsa, Koldpleja, Kejt Buš i Ejmi Vajhaus, Rašić ističe da mu je žao što nije bio u prilici da fotografiše Džimija Hendriksa, Džima Morisona, Dženis Džoplin...

G.Šljivić

 

- Propustio sam to njihovo vreme vredno divljenja i poštovanja – dodaje Rašić. - Svakako sam ponosan na sve što sam uradio, volim ljude sa kojima sam sarađivao. Danas fotografija, međutim, nije više ono što je nekada bila zbog onoga „smo svi fotografi“ i traje samo jedan minut, a već sledećeg svi traže novu. Imao sam sreće da mi to bude život i da sam uspeo da živim od toga što publika može da vidi i na ovoj izložbi. To nije mala stvar.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!