PROLEĆNO SREĐIVANJE: Počelo asfaltiranje ulica u Užicu

N. J.

15. 03. 2024. u 12:08

SANACIJA i asfaltiranje gradskih i prigradskih ulica počeli su prethodnih dana, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima.

ПРОЛЕЋНО СРЕЂИВАЊЕ: Почело асфалтирање улица у Ужицу

Grad Užice

- Već nekoliko ulica je asfaltirano i radovi se nastavljaju, kako bi se u skladu sa većim budžetskim sredtsvima za tu namenu, kao i nacionalnom projektu „LID“ uradilo što više posla tokom ove građevinske sezone - istakla je gradonačenica Užica dr Jelena Raković Radivojević. - Uporedo sa radovima u Šarganskoj ulici radilo se i u Koštici na mestu gde je sanirano klizište, čime smo u potpunosti zaokružili priču sa rešavanjem tog višedecenijskog problema. “Niskogradnja” je završila i asfaltiranje kraka ulice Braće Čolića u Sevojnu, a trenutno se radi u kraku Carinske ulice i na drugim mestima.

Ulice u kojima je krajem prošle godine urađena gasovodna mreža su prioritet, kako bi meštani mogli da tokom zime koriste gas. Tako će krajem ove i početkom naredne sedmice radovi početi u Erskoj ulici, Ulici Župana Brajana i Moravskoj ulici.

Procedura u vezi sa sklapanjem ugovora sa građanima o udruženim sredstvima za ovu godinu, je u toku. Za ovu namenu grad izdavaja oko 10 miliona dinara više u odnosu na prethodnu. Predstoji i realizacija nacionalnog „LID“ projekta, odnosno, odluka o ulicama i putevima koji će tokom ove godine biti rekonstruisani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić