SAOBRAĆAJ - ZAOBILAZNO: U Vršcu započeta izgradnja kružnog toka kod Margitskog naselja

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

14. 03. 2024. u 06:30

POČELA je dugo očekivana rekonstrukcija raskrsnice kod Margitskog naselja, kroz koju prolazi kompletan međunarodni teretni saobraćaj, a komplikovanu lokaciju koja povezuje pet ulica i ima čak sedam semafora trebalo bi da "relaksira" savremeni kružni tok.

САОБРАЋАЈ - ЗАОБИЛАЗНО: У Вршцу започета изградња кружног тока код Маргитског насеља

Foto: Grad Vršac

Zato je predviđeno da se tokom prve faze radova, koja će trajati do 1. aprila, saobraćaj u smeru Zrenjanin - granični prelaz "Vatin" odvija naizmenično, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju semaforima. Vozila koja bi koristila trasu Beograd–Zrenjanin i Beograd–"Vatin" biće preusmeravana na gradske saobraćajnice.

- Širom Vršca postavljena je signalizacija koja vozače pravovremeno obaveštava o trasi preusmerenja i "vodi" ih obilaznim putem, pa apelujemo na učesnike u saobraćaju da to poštuju. Molimo i za strpljenje, s obzirom na to da se na ovoj raskrsnici ukrštaju dva međunarodna magistralna pravca - kaže Dejan Čebzan, član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu.

Radovi, inače, obuhvataju demontažu semafora, rušenje postojeće kolovozne konstrukcije, izgradnju kružnog toka - drugog u gradu - pa postavljanje novog javnog osvetljenja i saobraćajne signalizacije, što će ukupno koštati 55 miliona dinara, koliko ranopravno obezbeđuju Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine i lokalna samouprava.

Foto: Grad Vršac

Izgled budućeg kružnog toka

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave