PENZIONERI U NOVOM SADU PREDNJAČE PO SOCIJALNOM STATUSU: Gradonačelnik Đurić najavio snažnu budžetsku podršku

Z. GRUMIĆ

26. 12. 2023. u 15:21

MATERIJALNI i socijalni položaj penzionera u Novom Sadu je znatno povoljniji nego u drugim delovima Srbije, izjavio je gradonačelnik Milan Đurić na današnjoj sednici Skupštine novosadskog Udruženja penzionera i najavio nastavak podrške Grada njihovom radu.

ПЕНЗИОНЕРИ У НОВОМ САДУ ПРЕДЊАЧЕ ПО СОЦИЈАЛНОМ СТАТУСУ: Градоначелник Ђурић најавио снажну буџетску подршку

Pres služba Grada Novog Sada

Istakavši da je saradnja Grada i Udruženja kontinuirana i veoma uspešna, naročito od 2017. godine kada su tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Udruženja Momo Čolaković potpisali Protokol o saradnji, Đurić je podsetio na to da je ove godine Udruženje penzionera, po osnovu dva javna konkursa, dobilo 10,2 miliona dinara, i ubuduće ćemo nastaviti da podržavamo njihov rad.

- Ponosan sam na što je u našem gradu materijalni i socijalni položaj kao i društveni status korisnika penzija, znatno povoljniji i bolji nego u drugim delovima Srbije. O tome govori i podatak PIO fonda da je prosečna penzija Novosađana za mesec novembar 49.820 dinara, što je čak 10.000 dinara više u odnosu na republički prosek – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će biti nastavljeno rešavanje bitnih pitanja za bolji život penzionera, kojih u Novom Sadu ima više od 72.000.

Grad kontinuirano ulaže u izgradnju i adaptaciju Klubova penzionera kojih na teritoriji Novog Sada ukupno devetnaest, kazao je gradonačelnik.

- Iz gradskog budžeta će i naredne godine biti obezbeđena sredstva za odlazak u banje 400 penzionera. Obezbedićemo i jednokratnu novčanu pomoć od 20.000 dinara najugroženijim korisnicima penzije, plaćanje režijskih troškova za domove, kao i adaptaciju već postojećih i izgradnju novih domova penzionera. Cilj nam je da naši penzioneri budu finasijski ojačani, uvaženi i poštovani na svakom koraku - rekao je Đurić i zahvalio predsednici Udruženja Mileni Žarković na dobroj saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)