NE ZNA SE NI BROJ DIVLJIH DEPONIJA: Kraljevčanima zbog nepropisnog odlaganja otpada napisano 70 kazni

G. ĆIROVIĆ

22. 11. 2023. u 14:54

ZBOG nepropisnog odlaganja komunalnog i kabastog otpada, kraljevačka Komunalna milicija je tokom minula dva meseca napisala oko 70 kazni neodgovornim stanovnicima grada na Ibru.

НЕ ЗНА СЕ НИ БРОЈ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА: Краљевчанима због непрописног одлагања отпада написано 70 казни

G.Šljivić

Ova kazna, prema rečima Slobodana Radakovića, načelnika Komunalne milicije u Kraljevu, iznosi 20.000 dinara, a ako se plati u roku od osam dana iznos je upola manji.

- Niko od nas nije za represivne mere, ali smo prinuđeni da tako postupamo jer je u minulom periodu evidentno povećanje ove vrste prekršaja - kaže Radaković, ističući dobru saradnju Komunalne milicije sa JKP "Čistoća" i ovdašnjom policijom.

G.Šljivić

 

Broj divljih deponija u Kraljevu i okolini praktično je nemoguće precizno utvrditi jer se gotovo svakodnevno "otkrivaju" nova nelegalna đubrišta kao odraz opšte ekološke svesti i (ne)odgovornosti. Tako se gomile otpada mogu videti čak i na obali Ibra kod "kvantaške" i "buvlje" pijace u centru grada, ili u rukavcima Zapadne Morave u atarima obližnjih sela.

- Predviđene kazne za ove prekršaje su male, jer tamo gde radnici JKP "Čistoća" i pokupe nepropisano odloženi otpad, mada se i to veoma retko dešava i potrebno je mnogo poziva, posle samo nekoliko dana opet se pojavi gomila šuta, starog nameštaja i dotrajalih sanitarija kraj kontejnera, pa čak i na trotoaru - komentarišu Kraljevčni iz "Gradske kolonije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)