POČINJE PRVA FAZA: Od 10. novembra startuje izgradnja kanalizacione mreže za četiri svilajnačka sela

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 11. 2023. u 19:33

Prva faza izgradnje kanalizacione mreže za svilajnačka sela Suboticu, Sedlare, Troponje i Kušiljevo počeće 10. novembra.

ПОЧИЊЕ ПРВА ФАЗА: Од 10. новембра стартује изградња канализационе мреже за четири свилајначка села

Foto:SO Svilajnac

Tim povodom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović danas je održao sastanak sa predsednicima Saveta mesnih zajednica ovih sela i svim vlasnicima građevinskih mašina iz Svilajnca, koji bi mogli da budu angažovani na ovom prejektu od izvođača radova.

-Izvođače radova s,mo zamolili, a oni su uvažili da prilikom angažovanja mašina prednost imaju ljudi sa teritorije opštine Svilajnac. Tako će vlasnici kamiona i mašina u naredne dve do tri godine, koliko traje projekat, imati siguran posao. Ovo je nesumnjivo najveći projekat u infrastrukturi u istoriji opštine Svilajnac, pre svega po obimu posla. Očekuje nas i druga faza od naredne godine koja bi obuhvatala sela Crkvenac, Dublje, Grabovac, deo Svilajnca i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ukupna vrednost ove faze biće oko 70 miliona evra – izjavio je Milanović.

On je dodao da će, kada projekat bude gotov, oko 70 odsto stanovništva imati mogućnost da se priključi na kanalizaciju što je inače i evropski standard.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)