NOVOSADSKI JEDINSTVEN DOČEK U TRCI ZA NAGRADU: Proslava dve Nove godine nominovan za 13. najbolji festival Evropskih festivalskih nagrada

Lj.P.

08. 11. 2023. u 16:18

NOVOSADSKI Doček, kao jedinstvena umetnička proslava dve Nove godine u Evropi, ponovo je nominovan za najbolji festival u okviru 13. izdanja Evrospkih festivalskih nagarda - European Festival Awards.

НОВОСАДСКИ ЈЕДИНСТВЕН ДОЧЕК У ТРЦИ ЗА НАГРАДУ: Прослава две Нове године номинован за 13. најбољи фестивал Европских фестивалских награда

FOTO: M Pudić

Doček je u kategoriji Best Medium-Sized, a glasanje je otvoreno do 30. novembra na linku.

Već poznat kao najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, Doček je i jedan od najvažnijih legata projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture, koji je proteklih šest godina obuhvatio više od 400 programa, na više od 100 lokacija u gradu i njegovoj okolini.

Doček je, kao događaj za najširu publiku i najrazličitije ukuse, uspeo mda ponudi veliki spektar izvođača i prostora, čuvajući umetnički kvalitet i slaveći kulturnu raznolikost Novog Sada.

Doćek je u Novi Sad doveo vrhunske muzičare iz Evrope i sveta kao što su Aleksej Tihomirov, Andreas Otensamer, Irkustska filharmonija sa solistima Roman Simonović, Lajko Feliks, Kinga i druge.

Samo neka od velikih imena domaće i regionalne scene u čijim nstupima su posetioci mogli da uživaju proteklih godina su Darko Rundek, Božo Vrećo, Matija Dedić, Stefan Milenković, Damir Urban, Bajaga, JU grupa, Atomsko sklonište, Artan Lili i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)