ZASIJALI TENISKI TERENI: Grad Subotica ulaže u sportsku infrastrukturu

J. L.

27. 10. 2023. u 16:49

Zahvaljujući ulaganju Grada Subotice, teniska terena u Dudovoj šumi dobili su neophodno osvetljenje, te će sada članovi Teniskog kluba Spartak moći da treniraju i u večernjim časovima.

ЗАСИЈАЛИ ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ: Град Суботица улаже у спортску инфраструктуру

foto:J.L.

  Za osvetljenje teniskih terena sa šljakom iz budžeta Grada izdvojeno je 3.8 miliona dinara, a postavljeno je 12 nosača i 24 led reflektora.

- TK Spartak želim puno uspeha a lokalna samouprava će pomagati njima, ali ne samo njima, nego celom Sportskom društvu „Jovan Mikić Spartak“ i svim sportistima Grada Subotice. U okviru Sportskog saveza Grada Subotice dela 150 sportskih klubova, što je jedan impozantan broj i malo koji grad može time da se pohvali - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Subotica je „Evropski grad sporta“ za 2024. godinu i  7.decembra će petočlana delegacija našeg grada sa ponosom u Evropski parlament uneti najlepšu zastavu na svetu – srpsku trobojku. To nam je dodatna obaveza da dogodine još više ulažemo u sportsku infrastrukturu i sportske klubove, a za to će biti izdvojeno 200 miliona dinara.

Postavljanjem reflektora osvetljeno je svih deset terena na šljaci na kojima treniraju i takmičari  rekreativci.

-Do sada smo „škiljili“ a sada je Teniski klub "progledao", jer su napokon svi tereni osvetljeni. Kada smo ove godine osvojili titulu šampiona, treću u proteklih pet godina, na prijemu kod gradonačelnika izneli smo problem da imamo 217 dece u trenažnom procesu, koja nisu mogla da treniraju kada se smrači. Zamolili smo za osveteljenje jednog, a gradonačelnik nam je obećao da će to biti urađeno za sva tri terena i kao i uvek, to je i ispunjeno - Milan Vučković, predsednik TK Spartak.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)