POSETILI GRAĐANE BIKOVA: Vojni lekari proveravaju zdravlje meštana u Subotici

J. L.

24. 10. 2023. u 17:04

U OKVIRU akcije „Vojni lekar na selu“, pripadnici medicinskog tima Prve brigade Kopnene vojske boravili su danas u subotičkoj MZ Bikovo, pa su meštani na licu mesta mogli da urade osnovni lekarski pregled sa laboratorijskim ispitivanjima krvi i EKG-om.

ПОСЕТИЛИ ГРАЂАНЕ БИКОВА: Војни лекари проверавају здравље мештана у Суботици

foto tv Subotica

Projekat „Vojni lekar na selu“ organizuje Grupa za civilno-vojnu saradnju Komande Prve brigade Kopnene vojske od 2009.godine. Pregledi se rade na terenu, kao i u pokretnoj medicinskoj laboratoriji, a tokom 32 akcije pregledano je oko 1300 građana.

- Cilj akcije je da pregledamo pacijente kojima je ta pomoć najpotrebnija, posebno u ruralnim naseljima i da im pružimo svu neophodnu pomoć za prvi put, a nakon toga im određujemo terapije, odnosno upućujemo ih na specijalističke preglede – kaže major Nedeljko Nedeljković, načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju.

Akcija je rađena u koordinaciji sa lokalnom samoupravom, Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja, kako bi medicinska pomoć stigla do onih kojima je to najpotrebnije. Na pregled su mogla da dođu i lica bez zdravstvenog osiguranja, a predviđen je i obilazak pacijenata koji leže u svojim domovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis