SARADNJA IAAP SA KINESKIM FOTOGRAFIMA: Memorandum potpisan u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 10. 2023. u 14:53

VLADIMIR Jovanovski, predsednik Internacionalnog udruženja umetničkih fotografa (IAAP), potpisao je u Paraćinu Memorandum o saradnji sa kineskim fotografom Han Ke, koji je predsednik fotokluba „Megrez“ iz Pekinga i ujedno takozvani ambasador IAAP u toj velikoj zemlji.

САРАДЊА IAAP СА КИНЕСКИМ ФОТОГРАФИМА: Меморандум потписан у Параћину (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ovom događaju prisustvovao je poznati fotograf Bojan Bokac Petrović iz tog grada, koji je predsednika pekinškog fotokluba „Megrez“ i postavio za ambasadora IAAP u toj državi kako bi širio mrežu umetničkih fotografa.

Memorandumom je predviđena saradnja između IAAP i „Megreza“, kao i jačanje umetničke fotografije u Kini.

Do potpisivanja dogovora o saradnji je došlo baš u Paraćinu jer su tu ovih dana predstavnici „Megreza“ prisustvovali zatvaranju Međunarodnog festivala umetničke fotografije „Sarmates“.

Inače, Petrović je od strane IAAP dobio međunarodnu titulu direktora zaduženog za širenje mreže „ambasadora“ ove internacionalne fotografske asocijacije u svetu, zbog čega je prisustvovao potpisivanju memoranduma.

Foto: Privatna arhiva

IAAP je međunarodna neprofitna organizacija osnovana sredinom prošlog veka  koja okuplja fotografe iz celog sveta i promoviše kako amatersku, tako i profesionalnu fotografiju.

Već mesecima IAAP preko Bojana Potrovića radi na uspostavljanju i širenju mreže fotografa u svim državama u kojima ima zainteresovanih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)