OVAJ GRAD DOBIJA NAJMODERNIJI POLIGON ZA SKEJT I ADRENALINSKI BICIKLIZAM: Pogledajte kako se gradio (FOTO/ VIDEO)

S.BABOVIĆ

11. 10. 2023. u 07:00

PRVI park sa poligonima za skejt i adrenalinski biciklizam, na čak 1.550 kvadratnih metara biće otvoren u Kruševcu 14. oktobra, na Dan oslobođenja grada, potvrđeno je danas u Gradskoj upravi.

ОВАЈ ГРАД ДОБИЈА НАЈМОДЕРНИЈИ ПОЛИГОН ЗА СКЕЈТ И АДРЕНАЛИНСКИ БИЦИКЛИЗАМ: Погледајте како се градио (ФОТО/ ВИДЕО)

FOTO:S.Babović

Najmoderniji skejt-park i prva "pamp trek", staza za bicikliste u Srbiji osmišljena sa više inovacija u okviru posebnog sportskog kompleksa bila je dugoočekivani projekat.

- Ideja da budemo inovativni i napravimo ovakav park sa nekoliko poligona rodila se krajem 2021. godine, tako da smo intenzivno radili na celom projektu, koji nije bio jednostavan – predočio je za "Novosti" tokom gradnje Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport. - Sportski kompleks namenjen je svim generacijama, profesionalnim sportistima i rekreativcima.

Lokacija Starog aerodroma, gde je prošlog juna otvoren Stadion FK Jedinstvo 1936, praktično je jedina zadovoljavala visoke kriterijume projekta. Samo je površina namenjena skejt-vožnji na oko 650 kvadrata.

- Skejt-park je specifičan sam po sebi zbog vrste materijala i finalne obrade, gde je posebna vrsta betona dovedena do posebnog crnog sjaja - iznosi Petrović. - Time se u parku sa 11 elemenata dobija površina glatka kao staklo.

U okviru obeležavanja oslobođenja Kruševca 14. oktobra biće otvorena i dopunjena izložba na fasadi pozorišne zgrade sa fotografijama poznatih kruševačkih glumaca i novo prihvatilište za pse. Obeležavanje značajnog datuma podrazumevaće više događaja tokom 13, 14. oktobra i 15. oktobra: Dane istorije kruševačkog kraja u Istorijskom arhivu, Međunarodni festival turističkih publikacija „Kofer slova“, izložbu knjiga sa tematikom Drugog svetskog rata u Narodnoj bibliteci, predstavljanje Holograma kneza Lazara i aplikacija digitalnog muzeja, likovnu koloniju „Pod kapijom sunca“, kao i koncert „U slavu Kruševca“, nastupi KUD „14. oktobar“ i Folklornog ansambla „Čarapani“.

Na više spomenika palim borcima i stradalima u ratovima biće položeno cveće 14. oktobra u ranim jutarnjim satima, dok će svečana akademija povodom Dana oslobođenja grada biti istog dana u Kruševačkom pozorištu od 19 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)