MALIŠANI UŽIVALI U BOGATOM PROGRAMU : Nizom aktivnosti obeležena „Dečja nedelja“ u opštini Titel

S. BAJIĆ

07. 10. 2023. u 18:43

“VELIKO srce dece Srbije“, slogan je ovogodišnje manifestacije „Dečja nedelja“, koja se od 3. do 8. oktobra održava u svim mestima opštine Titel, u Vilovu, Loku, Mošorinu, Gardinovcima i Šajkašu.

МАЛИШАНИ УЖИВАЛИ У БОГАТОМ ПРОГРАМУ : Низом активности обележена „Дечја недеља“ у општини Тител

S.B.

 Nedelja posvećena mališanima, startovala je 3. oktobra u Titelu, gde je najpre upriličen Sportski dan za decu iz Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ kao i organizovanom posetom Specijalnom rezervatu prirode „Titelski breg“ . za učenike osnovne škole „Svetozar Miletić“.

Tom prilikom, za mališane je u Skupštinskoj sali titelske opštine prijem upriličio Dragan Božić, predsednik Opštine Titel.

- Program „Dečje nedelje“ podrazumeva dodatnu organizaciju manifestacija namenjenih najmlađima, od školskih predstava, drušenja na sportskim terenima, zabavnih sadržaja ali i edukativnih poseta značajnih lokaloteta. Recimo, u Šajkašu je u okviru programa na glavnom trgu organizovana i akcija podrške i pomoći deci sa Kosova i Metohije- kaže Božić.

Ove godine, opština Titel je za učenike osnovnih škola, „Isidora Sekulić“ u Šajkašu, koje ima i istureno područno odelenje u Mošorinu i „Svetozar Miletić“ u Titelu, čije su područne škole u Loku, Gardinovcima i Vilovu, izdvojila pola miliona dinara.

Članovi biblioteke

UČENICI osnovnih škola su u okviru „Dečje nedelje“ posetili i Ustanovu za zaštitu prirode „Titelski breg“ i Narodnu biblioteku „Stojan Trumić“ u Titelu. Tom prilikim, učenici prvog razreda su po tradiciji dobili na poklon članske karte biblioteke.

- Ove godine u prvom planu manifestacije su razvoj empatije, vršnjačke i međugeneracijske solidarnosti i daljoj izgradnji sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednost tolerancije- kažu organizatori „Dečje nedelje“ u Titelskoj opštini.

- Sredstva su namenjena za kupovinu lap topova i potrebnih sportskih rekvizita. Takođe, prva faza rekonstrukcije zgrade predškolske ustanove u Šajkašu je pri kraju, a sredstva su obezbeđena iz kapitalnih investicija. Recimo samo da je 130 mališana na čekanju za vrtić. Inače, u našoj opštini, koja podržava vaspitače, svako selo ima po jedan vrtić „Plavi čuperak“- kaže Božić.

„Dečija nedelja“, posvećena unapređenju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem deca mogu razvijati sve svoje potencijale, potvrđena je raznovrsnim aktivnostima i sadržajima u opštini Titel. Tako su mališani, pored njima primerene predstave “Kapetan i morsko čudo“, novosadskog “Pozorišta iz kofera“, koja je odigrana u svim opštinskim mestima, imali priliku da organizovano posete „Titelski berg“.

- Mališani su uživali u Specijalno rezervatu prirode na najlepšem vidikovcu „Kalvarija“, upoznali se sa svojom okolinom i u posebnoj školi u prirodi, učili na terenu- kaže Aleksandra Nikolić iz Specijalnog rezervata prirode „Titelski breg“.- Videli su na licu mesta šta je ušće, na ušću Begeja u Tisu, gde je Banat, gde Bačka i Srem, šta je „lesni plato“, sličnosti i razlike i sveukupno, kako bi trebalo da se ponašamo u prirodi. Takođe, dobijali su i rešavali zadatke na licu mesta, imali zanimljivu nastavu i zabavu u prirodi.

Foto Novosti

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)